A i dini zhvillimet e fundit të kompjuterit?
 • 1
  Si quhet familja më e fundit e procesorëve Intel e lëshuar në vitin 2024?
  A
  Rocket Lake
  B
  Alder Lake
  C
  Meteor Lake
  D
  Sapphire Rapids
  2
  Cila kompani prezantoi çipin M3 në vitin 2024, duke vazhduar serinë e saj të procesorëve të bazuar në ARM për kompjuterë personalë?
  A
  AMD
  B
  Intel
  C
  Qualcomm
  D
  Apple
  3
  Cila veçori e re u shtua në Windows 11 në përditësimin e vitit 2024?
  A
  Desktopë Virtualë
  B
  DirectStorage
  C
  Sistemi i Dizajnit Fluent
  D
  Integrim Nativ i Asistentit AI
  4
  Cili është sasia maksimale e RAM-it e mbështetur nga DDR5, që po bëhet standard në vitin 2024?
  A
  64 GB
  B
  128 GB
  C
  512 GB
  D
  256 GB
 • 5
  Cila kompani lëshoi një arkitekturë të re GPU të quajtur "Navi 4X" në vitin 2024?
  A
  NVIDIA
  B
  AMD
  C
  Intel
  D
  ARM
  6
  Në vitin 2024, cila shpërndarje e Linux-it është e njohur për stabilitetin dhe mbështetjen për ndërmarrje duke qenë një zgjedhje e popullarizuar për serverët?
  A
  Ubuntu
  B
  Fedora
  C
  CentOS Stream
  D
  Debian
  7
  Cila teknologji po bëhet standard për transferimin e shpejtë të të dhënave në laptopë dhe desktopë që nga viti 2024?
  A
  USB 3.0
  B
  Thunderbolt 4
  C
  HDMI 2.0
  D
  PCIe 5.0
  8
  Cila është versioni më i fundit i sistemit operativ Android i lëshuar në vitin 2024?
  A
  Android 12
  B
  Android 13
  C
  Android 14
  D
  Android 15
 • 9
  Cili kërcënim kibernetik është raportuar më shpesh në vitin 2024, duke shënjestruar individë dhe biznese?
  A
  Phishing
  B
  Ransomëare
  C
  Sulmet DDoS
  D
  Spyware
  10
  Cili është përfitimi kryesor i përdorimit të kompjuterëve kuantikë mbi kompjuterët tradicionalë, që nga viti 2024?
  A
  Shpejtësi më të larta të orës
  B
  Efikasitet më i madh energjetik
  C
  Aftësia për të zgjidhur problemet komplekse më shpejt
  D
  Kapacitet më i madh ruajtjeje
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo