Kuiz për Fqinjësinë Evropiane
 • 1
  Cili vend ndan kufirin me më shumë vende evropiane?
  A
  Gjermania
  B
  Franca
  C
  Rusia
  D
  Polonia
  2
  Cili vend nuk ndan kufirin me Italinë?
  A
  Franca
  B
  Austria
  C
  Zvicra
  D
  Spanja
  3
  Cilat janë dy vende që ndajnë kufirin më të gjatë tokësor në Evropë?
  A
  Rusia dhe Kazakistani
  B
  Second Option
  C
  Franca dhe Spanja
  D
  Rusia dhe Ukraina
  4
  Cili vend kufizohet me Oqeanin Atlantik dhe Detin Mesdhe?
  A
  Portugalia
  B
  Franca
  C
  Spanja
  D
  Italia
 • 5
  Cili vend ka kufi me Norvegjinë dhe Finlandën?
  A
  Suedia
  B
  Danimarka
  C
  Estonia
  D
  Letonia
  6
  Cili vend nuk ka dalje në det dhe ka kufi me tetë vende në Evropë?
  A
  Zvicra
  B
  Austria
  C
  Hungaria
  D
  Republika Çeke
  7
  Cili vend ndan kufirin me Rumaninë dhe Greqinë?
  A
  Bullgaria
  B
  Hungaria
  C
  Turqia
  8
  Cili vend ndan kufirin me Gjermaninë dhe Ukrainën?
  A
  Polonia
  B
  Bjellorusia
  C
  Republika Çeke
  D
  Sllovakia
 • 9
  Cili vend i rrethuar nga toka është plotësisht i rrethuar nga Italia?
  A
  Vatikani
  B
  San Marino
  C
  Litenshtajni
  D
  Andorra
  10
  Cili vend evropian ndan një kufi tokësor me vetëm një vend tjetër?
  A
  Irlanda
  B
  Portugalia
  C
  Danimarka
  D
  Lituania
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo