A i dini disa fakte për Euron?
 • 1
  Cili është simboli zyrtar për Euron?
  A
  £
  B
  $
  C
  ¥
  D
  2
  Në cilin vit u prezantua Euro si valutë fizike?
  A
  1999
  B
  2000
  C
  2001
  D
  2002
  3
  Cili nga vendet e mëposhtme nuk e përdorë Euron si valutë?
  A
  Gjermania
  B
  Franca
  C
  Zvicra
  D
  Italia
  4
  Sa vende janë aktualisht pjesë e Eurozonës (deri në vitin 2023)?
  A
  17
  B
  19
  C
  20
  D
  23
 • 5
  Cili institucion është përgjegjës kryesor për menaxhimin e Euros dhe politikës monetare të Eurozonës?
  A
  Banka Qendrore Evropiane
  B
  Fondi Monetar Ndërkombëtar
  C
  Komisioni Evropian
  D
  Banka Botërore
  6
  Cila nga të mëposhtmet është një veçori e gjetur në të gjitha kartëmonedhat Euro?
  A
  Portretet e figurave historike
  B
  Urëra dhe porta
  C
  Flamujt
  D
  Piktura të famshme
  7
  Cili traktat e vendosi Euron si valutën e vetme për Bashkimin Evropian?
  A
  Traktati i Mastrihtit
  B
  Traktati i Lisbonës
  C
  Traktati i Romës
  D
  Traktati i Parisit
  8
  Cili është denominimi më i lartë i kartëmonedhës Euro që është aktualisht në qarkullim?
  A
  €100
  B
  €200
  C
  €500
  D
  €1000
 • 9
  Cila është shkurtesa për Euron që përdoret në bankat ndërkombëtare?
  A
  EU
  B
  EUR
  C
  ERO
  D
  E
  10
  Cili vend ishte i pari që adoptoi Euron jashtë Bashkimit Evropian?
  A
  Andorra
  B
  Monako
  C
  Vatikani
  D
  San Marino
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo