Sa dini për transportin?
 • 1
  Cili është kafsha më e shpejtë tokësore në botë?
  A
  Kali
  B
  Gepardi
  C
  Kanguri
  2
  Cili shtet njihet për trenat e tij me shpejtësi të lartë?
  A
  Shtetet e Bashkuara
  B
  Gjermania
  C
  Japonia
  D
  Franca
  3
  Si quhet një tren që shkon në një shinë të vetme?
  A
  Metro
  B
  Monorail
  C
  Tramvaj
  D
  Tren me shpejtësi të lartë
  4
  Cila nga të mëposhtmit është burimi kryesor i energjisë për një makinë elektrike?
  A
  Panelet diellore
  B
  Benzina
  C
  Bateria
  D
  Nafta
 • 5
  Kush njihet si shpikësi i automobilit të parë praktik?
  A
  First Option
  B
  Karl Benz
  C
  Nikola Tesla
  D
  Thomas Edison
  6
  Vëllezërit Wright janë të famshëm për kontributet e tyre në cilin lloj transporti?
  A
  Hekurudhor
  B
  Detar
  C
  Ajror
  D
  Rrugor
  7
  Në cilin vit u mbyt Titaniku?
  A
  First Option
  B
  1912
  C
  1920
  D
  1935
  8
  Cili civilizim i lashtë njihet për krijimin e rrugëve të para?
  A
  Egjiptianët
  B
  Grekët
  C
  Romakët
  D
  Kinezët
 • 9
  Cila kompani është e njohur për teknologjinë e saj të automjeteve autonome të quajtur "Waymo"?
  A
  Tesla
  B
  Uber
  C
  Google
  D
  Apple
  10
  Hyperloop është një mënyrë e propozuar për transportin e pasagjerëve dhe mallrave, e paraqitur nga cili sipërmarrës?
  A
  Jeff Bezos
  B
  Bill Gates
  C
  Elon Musk
  D
  Richard Branson
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo