Një kuiz për Ditën e Tokës
 • 1
  Cila është përafërsisht popullsia globale aktuale në vitin 2024?
  A
  7 miliardë
  B
  8 miliardë
  C
  9 miliardë
  D
  10 miliardë
  2
  Cili vend u bë i pari që me sukses dërgoi një mision të njeriut në Mars?
  A
  Shtetet e Bashkuara
  B
  Kina
  C
  Rusia
  D
  India
  3
  Cili është shkaku kryesor i shfarosjes së pyjeve në pyllin e Amazonës në vitin 2024?
  A
  Bujqësia
  B
  Urbanizimi
  C
  Miniera
  4
  Cili qytet është udhëheqësi global aktual në zbatimin e praktikave të zhvillimit qytetar të qëndrueshëm?
  A
  Kopenhaga, Danimarkë
  B
  Stokholmi, Suedi
  C
  Singapori
  D
  Vancouveri, Kanada
 • 5
  Cila teknologji ka bërë avancime më të mëdha në luftën kundër ndryshimeve klimatike në vitin 2024?
  A
  Kapja dhe ruajtja e karbonit (CCS)
  B
  Makinat elektrike (EV)
  C
  Ruajtja e energjisë së ripërtëritshme
  D
  Bujqësia e qëndrueshme
  6
  Cila marrëveshje ndërkombëtare synon të kufizojë rritjen e temperaturës globale nën 2 gradë Celsius mbi nivelet para-industriale?
  A
  Protokolli i Kyoto-s
  B
  Marrëveshja e Parisit
  C
  Akuza e Kopenhagenit
  D
  Protokolli i Montrealit
  7
  Cili oqean po përjeton ndikimin më të madh nga ndotja e plastikës në vitin 2024?
  A
  Oqeani Paqësor
  B
  Oqeani Atlantik
  C
  Oqeani Indian
  D
  Oqeani Arktik
  8
  Cili vend ka njoftuar planet për të eliminuar të gjitha termocentralet me qymyr deri në vitin 2025?
  A
  Gjermania
  B
  Kina
  C
  Shtetet e Bashkuara
  D
  India
Faqja 
1
/
2
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
8 pyetje
Përfundo