Sa dini rreth shëndetit të njeriut?
 • 1
  Kush ka rol në avokimin për mbrojtjen universale të shëndetit?
  A
  Grupet jo-fitimprurëse
  B
  Mediet dhe individët
  C
  Punonjësit dhe organizatat e shëndetit
  D
  Të gjitha më sipër
  2
  Cili nga këto ushqime rritë rrezikun për sëmundje të zemrës?
  A
  Kokoshkat
  B
  Mishi i përpunuar
  C
  Qumështi
  D
  Bifteku
  3
  Si quhen qelizat e bardha të gjakut që sulmojnë patogjenët?
  A
  Eritrocite
  B
  Limfocite
  C
  Neurocite
  D
  Leukocite
  4
  Si quhen substancat që gjenden në ushqim dhe që ndihmojnë trupin të rritet dhe zhvillohet?
  A
  Proteina
  B
  Ushqyes
  C
  Fibra
 • 5
  Cila nga këto ka sasi të lartë të kalciumit?
  A
  Portokalli
  B
  Mishi i pulës
  C
  Qumështi
  D
  Kafja
  6
  Vitamina D njihet edhe si:
  A
  Vitamina kryesore
  B
  Vitamina "e dobët"
  C
  Vitamina e diellit
  7
  Ku gjendet 99% e kalciumit në trup?
  A
  Lëkurë
  B
  Stomak
  C
  Gjak
  D
  Eshtra dhe dhëmbë
  8
  Cila nga këto mund të jetë një shenjë se nuk po merrni proteina të mjaftueshme?
  A
  Dobësimi i muskujve
  B
  Insomnia
  C
  Dridhjet
  D
  Dhimbja e kokës
 • 9
  Si quhet gjendja kur trupi nuk ka ujë të mjaftueshëm?
  A
  Dehidratim
  B
  Anemi
  C
  Sëmundje e ujit
  10
  Cili prej këtyre ushqimeve ka sasi të lartë të omega-3?
  A
  Tuna
  B
  Bifteku
  C
  Mishi i pulës
  11
  Cila nga këto forma stresi mund të dobësojë sistemin imunitar?
  A
  Konfliket
  B
  Puna fizike rraskapitëse
  C
  Pakënaqësia në punë
  D
  Të gjitha më sipër
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
11 pyetje
Përfundo