Sa dini për higjienën?
 • 1
  Sa herë në ditë duhet të lani dhëmbët?
  A
  Një
  B
  Dy
  C
  Tre
  D
  Katër
  2
  Si duhet ta mbani higjienën në këmbë?
  A
  Pastroni këmbët kur laheni
  B
  Mbathni çorape të pastra çdo ditë
  C
  A dhe B
  D
  Asnjëra nga këto
  3
  Çfarë duhet tu bëni flokëve çdo ditë?
  A
  T’i krihni
  B
  T’i mbani të gjata
  C
  T’i mbani të lidhura
  D
  T’i shtrëngoni
  4
  Sa gjatë duhet t'i lani duart me ujë dhe sapun?
  A
  Të paktën 2 sekonda
  B
  Të paktën 5 sekonda
  C
  Të paktën 10 sekonda
  D
  Të paktën 20 sekonda
 • 5
  Cilat produkte të higjienës së duarve do të ndihmojnë në ndalimin e përhapjes së agjentëve infektivë?
  A
  Sapun dhe ujë së bashku
  B
  Fërkim duarsh me bazë alkooli
  C
  Vetëm me ujë
  D
  A dhe B
  6
  Kur duhet të kryhet higjiena e duarve nëse një punonjës shëndetësor hyn në zonën e pacientëve për të kryer një procedurë jo-invazive?
  A
  Vetëm përpara se të prekni pacientin
  B
  Vetëm pas prekjes së pacientit
  C
  Nuk kërkohet higjiena e duarve
  D
  Gjithmonë para dhe pas prekjes së pacientit
  7
  Higjiena e duarve nuk ka nevojë të kryhet nëse një punonjës i kujdesit shëndetësor hyn në zonën e pacientit dhe prek perdet, por nuk e prek pacientin.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Fërkimi i duarve me bazë alkooli mund të përdoret në vend të sapunit dhe ujit kur duart nuk janë i ndotur dukshëm.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Çfarë është Gingiviti?
  A
  Një formë e baktereve.
  B
  Klasifikimi i një lloji të zgavrës.
  C
  Inflamacioni i mishrave të dhëmbëve.
  D
  Një emër tjetër për gjuhën e lidhur.
  10
  Cila nga të mëposhtmet konsiderohet ndërhyrja MË e rëndësishme në infeksion kontrolli?
  A
  igjiena e duarve të personelit të kujdesit shëndetësor
  B
  Veshje mbrojtëse personale
  C
  Përdorimi dhe asgjësimi i sigurt i gjërave të mprehta
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo