Sa dini për bakllavën?
 • 1
  Kur festohet Dita Kombëtare e Bakllavasë?
  A
  8 tetor
  B
  17 nëntor
  C
  15 dhjetor
  D
  15 janar
  2
  Nga cila gjuhë e ka origjinën fjala "bakllavë”?
  A
  Gjuha arabe
  B
  Turqishtja osmane
  C
  Gjuha persiane
  D
  Gjuha frënge
  3
  Çfarë e karakterizon petën e bakllavës?
  A
  E trashë
  B
  E hollë
  C
  E fryrë
  D
  E thërrmuar dhe e dendur
  4
  Në cilin vend arra është më e zakonshme se fëstëku në bakllava, shpesh të aromatizuar me kanellë?
  A
  Turqi
  B
  Greqi
  C
  Iran
  D
  Liban
 • 5
  Cili vend shton kardamom aromatik në një mbushje të ëmbël arre në variantin e tyre të bakllavasë?
  A
  Irani
  B
  Libani
  C
  Greqia
  D
  Egjipti
  6
  Sa shtresa brumi janë tradicionale në bakllava të stilit grek, duke iu referuar viteve të jetës së Krishtit?
  A
  25
  B
  40
  C
  33
  D
  5
  7
  Në shumë pjesë të Turqisë, me çfarë mbushet shpesh bakllavaja?
  A
  Mjaltë
  B
  Shurup çokollate
  C
  Kajmak ose akullore
  D
  Shllak ëmbëlsire
  8
  Çfarë ishte bakllava në kuzhinën osmane?
  A
  Ëmbëlsira më pak e njohur
  B
  Një byrek i shijshëm
  C
  Ëmbëlsira më e njohur
  D
  Një shumëllojshmëri buke
 • 9
  Cila nga arrorët përdoret zakonisht në bakllava?
  A
  Kikirikët
  B
  Bajame
  C
  Arra
  D
  Lajthia
  10
  Pjata më e madhe në botë e bakllavasë e bërë ndonjëherë, sa ka peshuar?
  A
  150 kg
  B
  250 kg
  C
  513 kg
  D
  614 kg
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo