A dini për funksionin e vitaminave?
 • 1
  Cila është makronutrient?
  A
  Vitamina C
  B
  Hekuri
  C
  Proteina
  D
  Kalciumi
  2
  Cila lëndë ushqyese është burimi kryesor i energjisë së trupit?
  A
  Karbohidratet
  B
  Fibra
  C
  Yndyrnat
  D
  Vitaminat
  3
  Cila vitaminë njihet si "vitamina e diellit"?
  A
  Vitamina C
  B
  Vitamina D
  C
  Vitamina A
  D
  Vitamina E
  4
  Cila lëndë ushqyese është thelbësore për formimin dhe mirëmbajtjen e kockave dhe dhëmbëve të shëndetshëm?
  A
  Hekuri
  B
  Zinku
  C
  Kalciumi
  D
  Kaliumi
 • 5
  Sa duhet të pinë ujë të rriturit?
  A
  1 litër
  B
  2 litra
  C
  3 litra
  D
  4 litra
  6
  Cila lëndë ushqyese është e rëndësishme për prodhimin e kolagjenit dhe shërimin e plagëve?
  A
  Vitamina C
  B
  Vitamina B12
  C
  Vitamina A
  D
  Vitamina K
  7
  Cila është një burim i mirë i yndyrave të shëndetshme?
  A
  Gjalpa
  B
  Snacks të përpunuara
  C
  Avokado
  D
  Pijet me sheqer
  8
  Cili është funksioni kryesor i zinkut në trup?
  A
  Rritja e funksionit imunitar
  B
  Promovimi i tretjes së shëndetshme
  C
  Rregullimi i presionit të gjakut
 • 9
  Cila lëndë ushqyese është e rëndësishme për funksionimin e duhur të nervave dhe kontraktimet e muskujve?
  A
  Natriumi
  B
  Kalciumi
  C
  Vitamina D
  D
  Vitamina E
  10
  Cili është funksioni kryesor i folatit (vitamina B9) në trup?
  A
  Përmirësimi i shikimit
  B
  Rregullimin e presionit të gjakut
  C
  Mbështet rritjen dhe ndarjen e qelizave
  D
  Rritja e funksionit imunitar
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo