Sa dini për Palestinën?
 • 1
  Çfarë i referohet fjala nakba (katastrofë) në kontekstin palestinez?
  A
  Lufta e vitit 1967 kur Izraeli pushtoi Bregun Perëndimor dhe Gazën
  B
  Themelimi i Izraelit në 1948
  C
  Një grup militant palestinez
  D
  Greva urie në burgjet izraelite
  2
  Për çfarë ishte deklarata e Balfour?
  A
  Propozoi një shtet për Palestinën
  B
  Propozoi një shtëpi kombëtare për hebrenjtë
  C
  Propozoi një zgjidhje me dy shtete për konfliktin arabo-izraelit Propozoi një shtëpi kombëtare për hebrenjtë
  D
  opozoi një mandat britanik në Palestinë
  3
  Kur filloi Revolta e Madhe Arabe në Palestinë?
  A
  1987
  B
  2000
  C
  1936
  D
  1948
  4
  Përafërsisht sa palestinezë u dëbuan nga Palestina gjatë Nakbes të vitit 1948?
  A
  Më shumë se 1 milion
  B
  Rreth 700 mijë
  C
  Midis 250.000 dhe 500.000
  D
  Më pak se 10.000
 • 5
  Nga çfarë përbëhej plani i ndarjes i OKB-së i vitit 1947?
  A
  Ndarja e mandatit të Palestinës në dy shtete
  B
  Krijimi i Jeruzalemit si i administruar ndërkombëtarisht
  C
  Fundi i mandatit britanik
  D
  Të gjitha të mësipërmet
  6
  Pse Lidhja Arabe e dëboi Egjiptin në vitin 1979?
  A
  Sepse Egjipti pushtoi Izraelin në 1973
  B
  Sepse Egjipti, i udhëhequr nga presidenti Sadat, nënshkroi një marrëveshje paqeje me Izraelin në 1978
  C
  Sepse Egjipti sulmoi territorin palestinez në 1977
  D
  Asnjë nga te mësipërmet
  7
  Në vitin 2017, Presidenti Trump bëri një njohje zyrtare duke ndryshuar një politikë të gjatë zyrtare të SHBA. Cila ishte?
  A
  First Option
  B
  Trump e njohu Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit
  C
  Trump e njohu Jerusalemin si kryeqytetin e Palestinës
  D
  Trump e njohu Jerusalemin si kryeqytet të ndarë
  8
  Cili vend e mbështeti Izraelin në zhvillimin e Kupolës së Hekurt?
  A
  Irani
  B
  Rusia
  C
  ShBA
  D
  India
 • 9
  Kush e mori Palestinën pas rënies së Perandorisë Osmane?
  A
  Amerika
  B
  Rusia
  C
  Britania
  D
  Irani
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
9 pyetje
Përfundo