Sa dini për lirinë?
 • 1
  Cili vend u pezullua nga Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut në vitin 2022?
  A
  Kina
  B
  Bjellorusia
  C
  Rusia
  D
  Arabia Saudite
  2
  Cili president i Afrikës së Jugut i dha fund aparteidit?
  A
  F.W. de Klerk
  B
  P.W. Botha
  C
  Nelson Mandela
  D
  Jacob Zuma
  3
  Cilat janë dy vende që kanë rezultatin e përgjithshëm më të keq për të drejtat politike dhe liritë civile në edicionin e këtij viti të Liria në Botë?
  A
  Sudani i Jugut dhe Siria
  B
  Jemeni dhe Afganistani
  C
  Koreja e Veriut dhe Jemeni
  4
  Cili vend pati përmirësimin më të madh të rezultatit në raportin e këtij viti?
  A
  Filipine
  B
  Lesoto
  C
  Kolumbia
  D
  Kenia
 • 5
  Cila nga të mëposhtmet është një mjet për ndryshim të detyruar etnik?
  A
  Persekutimi kulturor
  B
  Ndalimi dhe dëbimi masiv
  C
  Të dyja
  6
  Cili kryeministër i Kanadasë arriti pavarësinë nga Parlamenti Britanik?
  A
  John G. Diefenbaker
  B
  Pierre Elliott
  C
  Brian Mulroney Trudeau
  D
  Lester B. Pearson
  7
  Kush ishte gruaja e parë kryeministre në botë?
  A
  Sirimavo Bandaranaike
  B
  Margaret Thatcher
  C
  Golda Meir
  D
  Indira Gandhi
  8
  Cili udhëheqës amerikan ishte "i pari në luftë, i pari në paqe dhe i pari në zemrat e bashkatdhetarëve të tij"?
  A
  Franklin D. Roosevelt
  B
  Thomas Jefferson
  C
  George Washington
  D
  Abraham Lincoln
 • 9
  Cili lider qëndroi një burg të gjatë dhe më vonë u bë president i vendit të tij dhe fitues i çmimit Nobel?
  A
  Nelson Mandela
  B
  Jimmy Carter
  C
  Desmond Tutu
  D
  Jonas Savimbi
  10
  Cila e drejtë NUK u dha të gjithë amerikanëve nga Amendamenti i Parë?
  A
  E drejta e religjionit
  B
  E drejta e shtypit
  C
  E drejta për ta bartur armë
  D
  E drejta për peticion
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo