Kush e zbuloi pianon?
 • 1
  Kush e zbuloi pianon?
  A
  Andrea Amati
  B
  Bartolomeo Cristofori
  C
  Theobald Boehm
  D
  Martin Hotteterre
  2
  Cili është funksioni i padalës së mesme?
  A
  Është amortizues selektiv që mban vetëm nota depresive
  B
  Është pedali mbështetës, e mban tingullin
  C
  Ajo zhvendos të gjithë tastierën, duke rralluar tonin
  3
  Cili është brendi i njohur i pianove?
  A
  Stentor
  B
  Cecilio
  C
  Fazioli
  D
  Stradivarius
  4
  Sa kohë janë në “Piano Sonata No.11” të Mozartit?
  A
  2
  B
  3
  C
  5
  D
  7
 • 5
  Çfarë është një interval?
  A
  Distanca mes toneve
  B
  Kur katër nota lidhen së bashku
  C
  Distanca mes një akordi dhe një tjetër
  6
  Sa çelësa janë në një oktavë?
  A
  6
  B
  8
  C
  6
  D
  5
  7
  Një akord përbëhet nga më shumë se një notë e luajtur në të njëjtën kohë?
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Sa taste ka një piano?
  A
  14
  B
  50
  C
  88
  D
  100
 • 9
  Prej 88 tasteve, sa janë të bardha dhe sa të zeza?
  A
  44 të bardha dhe 44 të zeza
  B
  52 të bardha dhe 36 të zeza
  C
  48 të bardha dhe 40 të zeza
  D
  58 të bardha dhe 30 të zeza
  10
  Çfarë është klasifikimi i pianos brenda orkestrës?
  A
  Harkor
  B
  Perkusion
  C
  Bras
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo