A dini për kufijtë brenda Evropës?
 • 1
  Cili shtet evropian nuk ka kufi me asnjë vend tjetër?
  A
  Portugalia
  B
  Islanda
  C
  Zvicra
  D
  Irlanda
  2
  Cilat janë dy vende evropiane që ndahen nga Kanali anglez?
  A
  Franca dhe Belgjika
  B
  Spanja dhe Portugalia
  C
  Italia dhe Greqia
  D
  Mbretëria e Bashkuar dhe Franca
  3
  Cilat shtete evropiane janë të gjitha të rrethuara nga Italia?
  A
  San Marino dhe Monako
  B
  Vatikani dhe San Marino
  C
  Monako dhe Vatikani
  4
  Cili shtet në Evropë ndahet në dy pjesë të veçanta nga shteti i Lituanisë?
  A
  Rusia
  B
  Latvia
  C
  Bjellorusia
  D
  Estonia
 • 5
  Cili vend evropian ndan kufijtë e tij si me Norvegjinë ashtu edhe me Suedinë?
  A
  Finlanda
  B
  Danimarka
  C
  Gjermania
  D
  Polonia
  6
  Cili shtet në Evropë ndodhet tërësisht në Gadishullin Iberik?
  A
  Spanja
  B
  Andorra
  C
  Gjermania
  D
  Franca
  7
  Cilat dy vende evropiane lidhen me Urën e Oresundit?
  A
  Danimarka dhe Gjermania
  B
  Norvegjia dhe Suedia
  C
  Danimarka dhe Suedia
  D
  Holanda dhe Belgjika
  8
  Cili shtet evropian nuk ka vijë bregdetare?
  A
  Austria
  B
  Republika çeke
  C
  Hungaria
  D
  Sllovakia
 • 9
  Cilat dy vende evropiane ndahen nga malet e Pirenejve?
  A
  Spanja dhe Portugalia
  B
  Franca dhe Italia
  C
  Spanja dhe Franca
  D
  Austria dhe Zvicra
  10
  Islanda konsiderohet pjesë e Bashkimit Evropian.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo