Kuiz për Austrinë
 • 1
  Cila është gjuha zyrtare e Austrisë?
  A
  Gjuha gjermane
  B
  Gjuha austriake
  C
  Italiane
  D
  Hungareze
  2
  Cili është lumi kryesor në Austri?
  A
  Volga
  B
  Po
  C
  Vistula
  D
  Danubi
  3
  Cila është monedha e Austrisë?
  A
  Euro
  B
  Schilling
  C
  Mark
  D
  Lira
  4
  Cili është kryeqyteti i Austrisë?
  A
  Salzburgu
  B
  Vjena
  C
  Frankfurti
  D
  Bonhomme
 • 5
  Cili shtet nuk kufizohet me Austrinë?
  A
  Kroacia
  B
  Sllovakia
  C
  Sllovenia
  D
  Republika çeke
  6
  Sa banorë ka Austria?
  A
  Rreth 10 mil. Njerëz
  B
  Rreth 8 mil. Njerëz
  C
  Rreth 12 mil. Njerëz
  D
  Rreth. 6 mil. Njerëz
  7
  Cili shtet ndodhet midis Austrisë dhe Zvicrës?
  A
  Monako
  B
  Lihtenshtajni
  C
  Luksemburgu
  D
  Belgjika
  8
  Austria ka plazhe, por nuk ka një vijë bregdetare.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Cili është emri i katedrales në qendrën historike të Vjenës?
  A
  St Stephen's
  B
  St Peter's
  C
  St Mark's
  D
  St Mark's St Andrew's
  10
  A mund ta përmendni fshatin ku ndodhet kjo pamje piktoreske?
  A
  Alpbach
  B
  Kufstein
  C
  St. Gilgen
  D
  Hallstatt
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo