A dini për dizajnimin e webit?
 • 1
  Me çfarë merret kryesisht dizajni i uebit?
  A
  Shkrimi dhe redaktimi i përmbajtjes së faqes në internet
  B
  Krijimi i elementeve vizuale për faqen e internetit
  C
  Zhvillimi i kodit nga ana e serverit për faqen e internetit
  D
  Dizajnimi i paraqitjes dhe pamjes së faqeve të internetit
  2
  Cili nga faktorët e mëposhtëm është vendimtar për krijimin e një eksperience pozitive të përdoruesit (UX) në një faqe interneti?
  A
  Shpejtësia e ngarkimit
  B
  Skema e ngjyrave
  C
  Tipografia
  D
  Të gjitha më sipër
  3
  Cili është termi i përdorur për rregullimin dhe organizimin e elementeve në një faqe interneti?
  A
  Tipografia
  B
  Ndërfaqja e përdoruesit (UI)
  C
  Paraqitja (Layout)
  D
  Përvoja e përdoruesit (UX)
  4
  Si ndikon zgjedhja e shkronjave dhe tipografisë në dizajnin e uebit?
  A
  Ndikon në shpejtësinë e ngarkimit të faqes në internet
  B
  Ndikon në renditjen e faqes së internetit në motorët e kërkimit
  C
  Rrit tërheqjen vizuale dhe lejueshmërinë e përmbajtjes
  D
  Përcakton reagimin e faqes në internet në pajisjet celulare
 • 5
  Pse shpejtësia e faqes në internet është e rëndësishme në dizajnin e uebit?
  A
  Ndikon në renditjen e faqes së internetit në motorët e kërkimit
  B
  Rrit tërheqjen vizuale të faqes në internet
  C
  Ndihmon në krijimin e një dizajni të përgjegjshëm
  D
  Ofron një përvojë të pandërprerë të përdoruesit dhe përmirëson kënaqësinë e përdoruesit
  6
  Cila nga të mëposhtmet NUK merret parasysh në zgjedhjen e një skeme ngjyrash për një faqe interneti?
  A
  Identiteti i markës
  B
  Preferencat e audiencës së synuar
  C
  Shpejtësia e ngarkimit të faqes në internet
  D
  Ndikimi emocional te përdoruesit
  7
  Çfarë përfaqëson SEO në kontekstin e dizajnit të uebit?
  A
  Orientimi i motorit të kërkimit
  B
  Objekti i jashtëm i sigurt
  C
  Optimizimi sistematik i elementeve
  D
  Optimizimi i motorit të kërkimi
  8
  Cila nga të mëposhtmet NUK është një format i zakonshëm që përdoret për grafika dhe imazhe në ueb?
  A
  JPEG GIF TIFF PNG
  B
  GIF
  C
  TIFF
  D
  PNG
 • 9
  Si ndikon zgjedhja e ngjyrave në dizajnin e uebit në perceptimin e përdoruesit?
  A
  Nuk ka ndikim në perceptimin e përdoruesit
  B
  Mund të ngjallë emocione dhe ndjenja specifike tek përdoruesit
  C
  Ndikon në shpejtësinë e ngarkimit të faqes në internet
  D
  Përcakton renditjen e motorit të kërkimit të faqes në internet
  10
  Cili është qëllimi parësor i dizajnit të uebit?
  A
  Për të krijuar faqe interneti tërheqëse vizualisht
  B
  Për të përmirësuar shpejtësinë e ngarkimit të faqes në internet
  C
  Për të optimizuar faqen e internetit për motorët e kërkimit
  D
  Për të ofruar një përvojë pozitive të përdoruesit dhe për të angazhuar vizitorët
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo