Sa dini për mamografinë?
 • 1
  Një mamografi vjetore rekomandohet për:
  A
  Vetëm gratë me histori familjare të kancerit të gjirit
  B
  Vajzat mbi 21 vjeç
  C
  Gratë e moshës 40 vjeç e lart
  D
  Vetëm gratë me simptoma të kancerit të gjirit
  2
  Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se gratë e trajtuara për kancerin e gjirit në fazën e hershme kanë një shkallë të mbijetesës pesëvjeçare prej:
  A
  27%
  B
  60%
  C
  80%
  D
  99%
  3
  Mënyra më e mirë për të shmangur ekspozimin ndaj një niveli të pasigurt rrezatimi gjatë një mamografie është:
  A
  Të kërkoni një përparëse mbrojtëse
  B
  Të shkoni në një vend që është i certifikuar nga agjencitë rregullatore
  C
  Shmangni mamografinë deri në moshën 65 vjeçare
  D
  Të shkoni në një vend që është i certifikuar nga agjencitë rregullatore
  4
  Mamografia 3-D, ose tomosinteza, karakterizohet nga:
  A
  Imazhe më pak të qarta se mamografitë standarde dydimensionale
  B
  Më shumë alarme false në zbulimin e kancerit
  C
  Një shkallë 40% më e lartë e zbulimit të hershëm të kancerit
  D
  Më shumë konfuzion midis indeve normale dhe kancerit të gjirit
 • 5
  Cili nga pohimet e mëposhtme është i vërtetë për mamografinë?
  A
  Mamografia mund të ndihmojë në zbulimin e kancerit të gjirit kur ato janë të vogla dhe më të lehta për t'u trajtuar.
  B
  Ju nuk keni nevojë për një mamografi nëse keni pasur një me rezultate normale gjatë vitit të fundit.
  C
  Mamografia zbulon të gjitha kanceret e gjirit
  6
  Cilën nga këto duhet të merrni me vete kur shkoni pwr mamografi?
  A
  Të dhënat tuaja mjekësore
  B
  Raportet e analizave të gjakut
  C
  Mamogramet e mëparshme
  7
  Cilën nga këto nuk duhet të përdorni ditën që shkoni për mamografi?
  A
  Deodorant nënsqetullash
  B
  Parfum ose locion
  C
  Larës goje
  D
  A dhe B
  8
  Mamografia dixhitale është e bazuar në kompjuter. Si krahasohet me një mamografi standarde me rreze X?
  A
  Më e saktë
  B
  Njollat e tumoreve më të vogla
  C
  Pothuajse njësoj si rrezet X
  D
  Është më pak i saktë
 • 9
  Pigmentimi i areolës varet pjesërisht nga:
  A
  Dendësia e gjirit
  B
  Nivelet e estrogjenit
  C
  Forma e gjoksit
  D
  Madhësia e areolës
  10
  Venat zakonisht ndodhen
  A
  Në zonën e sqetullës së gjirit
  B
  Zonat qendrore të gjirit
  C
  Në zonat mediale të gjirit
  D
  Në periferi të gjirit
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo