A dini ta menaxhoni ankthin?
 • 1
  Çfarë është ankthi?
  A
  Një çrregullim mendor
  B
  Një emocion normal
  C
  Një sëmundje fizike
  D
  Një tipar personaliteti
  2
  Cili neurotransmetues shoqërohet shpesh me ankthin?
  A
  Dopamina
  B
  Serotonini
  C
  Endorfina
  D
  Acetilkolina
  3
  Cila NUK është një simptomë e zakonshme e ankthit?
  A
  Rritje e rrahjeve të zemrës
  B
  Relaksimi i muskujve
  C
  Djersitje
  D
  Të vjellura
  4
  Cila është një teknikë e zakonshme relaksimi për menaxhimin e ankthit?
  A
  Vizualizimi
  B
  Hiperventilimi
  C
  Mendimi i tepërt
  D
  Injorimi i ndjenjave
 • 5
  Ushtrimet rregullta fizike mund të ndihmojë në uljen e ankthit duke:
  A
  Rritur hormonet e stresit
  B
  Përmirësuar cilësinë e gjumit
  C
  Ndikuar në izolimin social
  6
  Cili lloj i çrregullimit të ankthit përfshin frikën ndaj objekteve ose situatave specifike?
  A
  Çrregullimi i ankthit social
  B
  Çrregullim i përgjithësuar i ankthit
  C
  Çrregullim paniku
  D
  Fobia
  7
  Sjelljet e shmangies në menaxhimin e ankthit i referohen:
  A
  Përballja me ankthin drejtpërdrejt
  B
  Angazhimi në aktivitete që nxisin relaksimin
  C
  Shmangia ose qëndrimi larg situatave që provokojnë ankth
  D
  Kërkoni menjëherë ndihmë profesionale
  8
  Cili lloj terapie është efektive për menaxhimin e çrregullimeve të ankthit dhe përfshin ekspozimin gradual ndaj shkaktarëve të ankthit?
  A
  Terapia kognitive-sjellëse (CBT)
  B
  Psikoanaliza
  C
  Terapia elektrokonvulsive (ECT)
  D
  Terapia e artit
 • 9
  Cila nga të mëposhtmet mund të jetë një mekanizëm i shëndetshëm përballues për menaxhimin e ankthit?
  A
  Medikamentet qetësuese
  B
  Zvarritja
  C
  Ushtrime të frymëmarrjes së thellë
  D
  Shmangia e ndërveprimeve sociale
  10
  Çfarë është një sulm paniku?
  A
  Një frikë e papritur, e fortë nga situatat sociale
  B
  Një rritje graduale e ankthit me kalimin e kohës
  C
  Një periudhë e shkurtër ankthi intensiv dhe simptomash fizike
  D
  Një shqetësim i vazhdueshëm, jorealist për ngjarjet e jetës së përditshme
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo