Sa e njihni Dritëro Agollin?
 • 1
  Kur u lind Dritëro Agolli?
  A
  10 tetor 1931
  B
  13 tetor 1931
  C
  13 tetor 1932
  2
  Nga cili qytet ishte Agolli?
  A
  Shkodra
  B
  Korça
  C
  Tirana
  D
  Elbasani
  3
  Dritëro Agolli për 30 vjet ishte deputet.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  4
  Ku ka studiuar Agolli?
  A
  Në Bullgari
  B
  Stamboll
  C
  Shën Petersburg
 • 5
  Për sa vjet ka qenë ai kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve?
  A
  5 vjet
  B
  10 vjet
  C
  19 vjet
  D
  25 vjet
  6
  Dritëro Agolli shkruante shkrimet e tij me:
  A
  Me dorë
  B
  Me makinë shkrimi
  C
  Me Kompjuter
  7
  Agolli e kishte refuzuar propozimin nga Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve për të qenë kandidat për çmimin “Nobel”
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Si quhet filmi i bazuar në romanin “Komsari Memo”?
  A
  I treti në bronz
  B
  Ata ishin katër
  C
  Ata nuk vdesin
 • 9
  Kush e këndoi poezinë e tij “Kur të jesh mërzitur shumë”?
  A
  Pirro Çako
  B
  Ardit Gjebrea
  C
  Ilir Shaqiri
  10
  Cili ishte profesioni që donte të bënte Agolli si i ri?
  A
  Veterinar
  B
  Rrobaqepës
  C
  Këngëtar
  D
  Aktor
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo