Kuiz për njerëzit që bën historinë
 • 1
  Sekretari i parë i Përgjithshëm i OKB-së ishte:
  A
  Kurt Waldheim
  B
  Trygve Lie
  C
  Gladwyn Jebb
  D
  Dag Hammarskjold
  2
  Charlie Chaplin ishte një
  A
  Komedian i njohur britanik
  B
  Aktor filmi
  C
  Regjisor, producent dhe kompozitor britanik
  D
  Të gjitha janë të sakta
  3
  Kush ishte personi që tha se "Dallimi midis budallait dhe gjeniut është se gjeniu ka kufijtë e tij"?
  A
  Albert Einstein
  B
  Dianne Feinstein
  C
  Harvey Weinstein
  D
  The Rhinestone Cowboy
  4
  Mbreti Leopold ishte nga:
  A
  Suedia
  B
  Austria
  C
  Belgjika
  D
  Gjermania
 • 5
  Winston Churchill ishte kryeministri i:
  A
  Danimarkës
  B
  Britanisë
  C
  Zvicrës
  D
  Norvegjisë
  6
  Cilit shtet i përkiste Napoleon Bonaparte?
  A
  Francës
  B
  Anglisë
  C
  Kinës
  D
  Rusisë
  7
  Fjalët e famshme ‘Veni Vidi Vici’ (Erdha, pashë, fitova) i ka thënë:
  A
  Tullus Hostilius
  B
  Jul Cezari
  C
  Servius Tullus
  D
  Ancus Marcius
  8
  Cilit shtet i përkiste Galileo Galilei?
  A
  Gjermanisë
  B
  Anglisë
  C
  Italisë
  D
  Holandës
 • 9
  Kush njihet si "Babai i Mjekësisë"?
  A
  Hipokrati
  B
  Hesiodi
  C
  Augustus
  D
  Hipokreni
  10
  Për çfarë njihej Beau Brummell?
  A
  First Option
  B
  Gazetari
  C
  Ushqim
  D
  Politika revolucionare
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo