Sa dini rreth viruseve?
 • 1
  Vaksina e parë kundër virusit variola u frymëzua nga:
  A
  Mjelësit
  B
  Lopët
  C
  Fermerët
  2
  Fruthi evoluoi nga:
  A
  Moosles, një sëmundje e murrizit
  B
  Rinderpest, një sëmundje bagëtish
  C
  I ftohti i zakonshëm
  3
  Cili nga këta faktorë ka kontribuar në rritjen e sëmundjeve infektive?
  A
  Shpyllëzimi
  B
  Turizmi ndërkombëtar
  C
  Rritja e kafshëve në ambiente të mbyllura
  D
  Të gjitha më sipër
  4
  Çka do të thotë zoonotik?
  A
  Gjithçka që lidhet me zoologji
  B
  I obsesionuar pas kopshteve zoologjike
  C
  Sëmundjet që përhapen nga kafshët tek njerëzit
 • 5
  Viruset që mund të mbysin njerëzit, gjithmonë do t'i mbysin edhe kafshët që i kanë ato.
  T
  E vërtetë
  F
  E pavërtetë
  6
  Cili virus frymëzoi filmin 'Contagion'?
  A
  Nipah
  B
  SARS
  C
  H1N1
  7
  Cila nga këto kafshë mund të përhapë Nipah, një virus vdekjeprurës që goditi Malajzinë në vitin 1999?
  A
  Majmuni
  B
  Miu
  C
  Derri
  8
  Shumica e mikrobeve janë vdekjeprurëse për njerëzit.
  T
  E vërtetë
  F
  E pavërtetë
 • 9
  Kolera mund të transmetohet nga mizat?
  T
  E vërtetë
  F
  E pavërtetë
  10
  Si quhet sëmundja vdekjeprurëse që bartet nga mushkonjat?
  A
  Malaria
  B
  Fruthi
  C
  Kolera
  11
  Sa njerëz vdiqën nga gripi aziatik (1956-1958)?
  A
  Më shumë se 5 milionë
  B
  Rreth 3 milionë
  C
  Rreth 2 milionë
  D
  7 milionë
  12
  Si quhet sëmundja që shkakton zverdhje të lëkurës dhe i përket familjes së viruseve flaviviridae?
  A
  Nili Perëndimor
  B
  Ethet e Verdha
  C
  Rotavirusi
 • 13
  Si quhej sindroma e rëndë e frymëmarrjes, e shkaktuar nga një lloj koronavirusi, që përhapet përmes pikave të pështymës, kollitjes ose tështitjes, virus që infektoi 8,000 njerëz në të gjithë botën, nga të cilët 800 vdiqën.
  A
  SARS
  B
  Murtaja
  C
  Virusi HIV
  14
  Si quhet virusi i cili goditi Afrikën Perëndimore në fillim të vitit 2014 dhe u përhap përmes kontaktit me gjak apo lëngje të tjera të trupit?
  A
  Ebola
  B
  Zika
  C
  Hantavirus
  15
  Cila ishte pandemia më vdekjeprurëse në botë që kaploi botën nga viti 1918 deri në 1920 dhe mori më shumë se 50 milionë jetë në të gjithë botën?
  A
  Gripi Spanjoll
  B
  Gripi i Hong Kongut
  C
  Gripi Aziatik
Faqja 
1
/
4
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
15 pyetje
Përfundo