Kuiz për agrikulture
 • 1
  Cili lloj toke ruan më shumë ujë dhe ka grimcat më të imta?
  A
  Toka ranore
  B
  Toka e shkrirë
  C
  Toka argjilore
  D
  Toka me baltë
  2
  Cila praktikë bujqësore përfshin rritjen e dy ose më shumë kulturave njëkohësisht në të njëjtën fushë në një model specifik?
  A
  Rrotullimi i të korrave
  B
  Ndërkultura
  C
  Monokultura
  D
  Polikultura
  3
  Cili është funksioni kryesor i klorofilit në bimë?
  A
  Thithja e lëndëve ushqyese
  B
  Ruajtja e ujit
  C
  Fotosinteza
  D
  Riprodhimi i luleve
  4
  Cila nga të mëposhtmet është një kulturë shumëvjeçare?
  A
  Gruri
  B
  Orizi
  C
  Misri
  D
  Banania
 • 5
  Cili është procesi i largimit të kripërave dhe papastërtive të tjera nga uji i detit për ta bërë atë të përshtatshëm për ujitje dhe pije?
  A
  Dekripëzimi
  B
  Filtrimi
  C
  Distilimi
  D
  Klorinimi
  6
  Në cilën kulturë prek sëmundja “Sigatoka e zezë”?
  A
  Pambukun
  B
  Bananet
  C
  Domatet
  D
  Patatet
  7
  Cila është metoda më e zakonshme e shumimit vegjetativ te bimët?
  A
  Shartimi
  B
  Shpërndarja e farës
  C
  Kultura e indit
  8
  Cili gaz lirohet gjatë procesit të frymëmarrjes në bimë?
  A
  Dioksidi i karbonit
  B
  Oksigjeni
  C
  Azoti
  D
  Hidrogjeni
 • 9
  Cili komponent i tokës është përgjegjës për mbajtjen dhe shkëmbimin e lëndëve ushqyese me rrënjët e bimëve?
  A
  Humus
  B
  Rëra
  C
  Balta
  10
  Procesi i shndërrimit të rrushit në verë njihet si:
  A
  Fermentimi
  B
  Distilimi
  C
  Filtrimi
  D
  Pasterizimi
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo