Sa dini për sigurinë e aeroporteve?
 • 1
  Cili është qëllimi kryesor i kontrollit të sigurisë së aeroportit?
  A
  Për të përmirësuar përvojën e pasagjerëve
  B
  Për të zbuluar dhe parandaluar sjelljen e gjërave të ndaluara në avion
  C
  Për të reduktuar kohën e pritjes për pasagjerët
  D
  Për të ofruar argëtim për udhëtarët
  2
  Çfarë përfaqëson ATC në kontekstin e sigurisë së aeroportit?
  A
  Kontrollin e Terminalit të Aeroportit
  B
  Koordinimin e trafikut të avionëve
  C
  Qendrën e Udhëtimit të Linjave Ajrore
  D
  Kontrollin e Trafikut Ajror
  3
  Pse është thelbësore siguria e pistës në aeroporte?
  A
  Për të parandaluar hyrjen e kafshëve të egra në aeroport
  B
  Për të siguruar që pasagjerët të kenë një përvojë të qetë në ngritje dhe ulje
  C
  Për të drejtuar pilotët gjatë ngritjes dhe uljes dhe parandalimin e përplasjeve
  D
  Për të minimizuar ndotjen akustike në afërsi të aeroportit
  4
  Cili është qëllimi i mirëmbajtjes së avionëve në industrinë e aviacionit?
  A
  Të rritet çmimi i biletave për pasagjerët
  B
  Për të siguruar që avionët të jenë estetikisht të këndshëm
  C
  Të ruajë aftësinë ajrore dhe sigurinë e avionit
  D
  Për të ulur peshën e avionit
 • 5
  Cili është funksioni i ekipit të reagimit ndaj emergjencave të një aeroporti?
  A
  Për të trajtuar emergjenca të ndryshme, duke përfshirë incidentet mjekësore, zjarret dhe aksidentet e avionëve
  B
  Për të ndihmuar udhëtarët me trajtimin e bagazheve
  C
  Të menaxhojë marketingun dhe promovimet në aeroport
  6
  Cili është roli i sinjalistikës së aeroporteve?
  A
  Të japë informacion për atraksionet turistike aty pranë
  B
  Për të drejtuar pilotët dhe për të parandaluar konfuzionin në rrugët lidhëse dhe pistat
  C
  Për të shfaqur oraret e fluturimeve për pasagjerët
  D
  Për të ofruar zbritje dhe promovime për udhëtarët
  7
  Cili është objektivi kryesor i perimetrave të sigurisë në aeroporte?
  A
  Për të rritur kapacitetin e aeroportit dhe për të reduktuar mbipopullimin
  B
  Të kufizojë aksesin e paautorizuar në zonat kritike të aeroportit
  C
  Për të lejuar akses të lehtë për udhëtarët pa kontrolle sigurie
  D
  Për të shfaqur arkitekturën dhe dizajnin e aeroportit
  8
  Cila masë sigurie zbatohet për të parandaluar derdhjet e karburantit dhe rreziqet nga zjarri gjatë furnizimit me karburant të avionëve?
  A
  Përdorimi i qirinjve për ndriçim gjatë mbushjes me karburant
  B
  Inspektimi i rregullt i avionit për gërvishtje
  C
  Ndjekja e protokolleve strikte gjatë operacioneve të karburantit
  D
  Injorimi i rrjedhjeve të karburantit pasi ato janë të zakonshme
 • 9
  Cili është qëllimi i ofrimit të informacioneve të sigurisë për pasagjerët përpara nisjes?
  A
  Të informojë pasagjerët për opsionet e vakteve gjatë fluturimit
  B
  Të argëtojë pasagjerët me video sigurie
  C
  Të sigurohet që pasagjerët të njohin procedurat dhe daljet e emergjencës
  D
  Të inkurajojë pasagjerët të bëjnë fotografi gjatë fluturimit
  10
  Pse është thelbësore të kemi sisteme ndriçimi të aeroportit të dizajnuara mirë?
  A
  Të ndriçojë ndërtesat e aeroportit për shikueshmëri më të mirë
  B
  Për të ekspozuar arkitekturën dhe dizajnin e aeroportit
  C
  Për të reduktuar konsumin e energjisë në aeroport
  D
  Të sigurojë dukshmëri dhe lundrim të sigurt për avionët
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo