Sa dini për New Yorkun?
 • 1
  Kush është kryeqyteti i New Yorkut?
  A
  New York City
  B
  Albany
  C
  Buffalo
  D
  Rochester
  2
  Cila ujëvarë ikonë ndodhet në kufirin e Nju Jorkut dhe Kanadasë?
  A
  Ujëvara e Niagarës
  B
  Ujëvara Yosemite
  C
  Ujëvara Victoria
  D
  Ujëvara e Engjëllit
  3
  Cili është pseudonimi i sistemit të metrosë së Nju Jorkut?
  A
  Big Apple Express
  B
  Metro Loop
  C
  Hekurudha nëntokësore
  D
  MTA
  4
  Cili monument ishte dhuratë nga Franca për Shtetet e Bashkuara dhe qëndron në Liberty Island në Nju Jork?
  A
  Monumenti i Uashingtonit
  B
  Memoriali i Linkolnit
  C
  Statuja e Lirisë
  D
  Memorial i Xhefersonit
 • 5
  The “Great White Way” - "Rruga e Madhe e Bardhë" është një pseudonim për cilën rrugë të famshme të qytetit të Nju Jorkut?
  A
  Wall Street
  B
  Fifth Avenue
  C
  Broadway
  D
  Madison Avenue
  6
  Në cilin lagje të qytetit të Nju Jorkut ndodhet ndërtesa e famshme “Empire State Building”?
  A
  Manhattan
  B
  Brooklyn
  C
  Queens
  D
  The Bronx
  7
  Si quhet zona e famshme e blerjeve dhe argëtimit në Midtown Manhattan me shumë ndriçim?
  A
  Times Square
  B
  SoHo
  C
  Fifth Avenue
  D
  Greenwich Village
  8
  Cila rrugë e famshme e qytetit të Nju Jorkut është shtëpia e shumë teatrove dhe njihet si "Distrikti i Teatrit"?
  A
  Wall Street
  B
  Fifth Avenue
  C
  Broadway
  D
  Madison Avenue
 • 9
  “Ura e Brooklynit” lidh Manhatanin me cilin lagje të Nju Jorkut
  A
  Brooklyn
  B
  Queens
  C
  Bronksit
  D
  Staten Island
  10
  Cili rrjet i madh televiziv amerikan ka selinë e tij në Midtown Manhattan, i njohur për tabelat e tij me ndriçim dhe shoun "Today"?
  A
  CBS
  B
  NBC
  C
  ABC
  D
  FOX
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo