Sa jeni të informuar rreth COVID-19?
 • 1
  Cilat janë ndër simptomat e para kur dikush preket nga Coronavirusi?
  A
  Probleme me frymëmarrje, kollitje, temperaturë
  B
  Probleme me shikim
  C
  Probleme me muskujt e trupit
  D
  Asnjëra nga këto
  2
  Ne jemi më të mbrojtur në këtë periudhë kritike nëse:
  A
  Takojmë më shumë miq
  B
  Udhëtojmë më shpesh
  C
  Qendrojmë në shtëpi
  3
  A zvogëlohen gjasat të prekeni nga Coronavirusi nëse pastroni duart më shpesh se zakonisht?
  T
  Po
  F
  Jo
  4
  A është i nevojshëm dezinfektimi i zyreve të punës nga kompanitë dhe bizneset e ndryshme?
  T
  Po, natyrisht
  F
  Nuk është edhe aq i nevojshem
 • 5
  A duhet personat e infektuar me CV19 të përdorin maska për të mos e përhapur virusin?
  T
  Jo, ata tashmë janë infektuar
  F
  Po, duhet të përdorin maska
  6
  Tashmë është e njohur se ky virus bartet nga njeriu në njeri.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Me cilën sëmundje ka ngjashmëri Coronavirusi?
  A
  SARS (Sindroma Akute e Rrugëve të Frymëmarrjes)
  B
  Ebola
  C
  HIV
  8
  Në cilën provincë të qytetit Wuhan zyrtarët botërorë të shëndetësisë besojnë se ka prejardhje ky virus?
  A
  Buhei
  B
  Chihei
  C
  Hubei
  D
  Wuhei
 • 9
  Cila supozohet se është njëra nga mënyrat që zvogëlon mundësinë e përhapjës masive të COVID-19?
  A
  Moti me temperatura të ulëta
  B
  Moti me temperatura të larta
  C
  Rreshjet e shiut
  10
  Sipas vlerësimeve aktuale të periudhës së inkubacionit, përafërsisht sa zgjat periudha midis infeksionit dhe fillimit të simptomave të këtij virusi?
  A
  Nga 1 deri në 3 ditë
  B
  Nga 1 deri në 14 ditë
  C
  Nga 1 deri në 7 dit
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo