Sa e njeh Evropën?
 • 1
  Cila nga këto shtete nuk ka monarki?
  A
  Lihtenshtajni
  B
  Belgjika
  C
  Finlanda
  D
  Norvegjia
  2
  Cili vend është shtëpia e Malit Etna, një nga vullkanet më aktive në botë?
  A
  Kroacia
  B
  Italia
  C
  Greqia
  D
  Letonia
  3
  Cila nga këto gjuhë është gjuha më e shpeshtë që flitet në Evropë?
  A
  Gjuha frënge
  B
  Gjuha gjermane
  C
  Gjuha angleze
  D
  Gjuha italiane
  4
  Cili nga këto vende është në Zonën Ekonomike Evropiane, por jo në Bashkimin Evropian?
  A
  Sllovenia
  B
  Islanda
  C
  Lituania
  D
  Malta
 • 5
  Cili nga këto shtete u bë pjesë e Bashkimit Evropian së fundmi?
  A
  Rumania
  B
  Bullgaria
  C
  Kroacia
  D
  Sllovenia
  6
  Cili vend evropian ka vijën bregdetare më të gjatë?
  A
  Britania e Madhe
  B
  Norvegjia
  C
  Greqia
  D
  Italia
  7
  Kryeqyteti i cilit shtet evropian është Riga?
  A
  Estonisë
  B
  Letonisë
  C
  Lituanisë
  8
  Cilat janë gjuhët zyrtare kombëtare të Zvicrës?
  A
  frëngjishtja, anglishtja, gjermanishtja dhe holandishtja
  B
  gjermanishtja, italishtja, frëngjishtja dhe rumanishtja
  C
  gjermanishtja, frëngjishtja, anglisht, shqipja
 • 9
  Vendosni këto tri traktate kryesore evropiane - të cilat hynë në fuqi në vitin 1958, 1993 dhe 2009 - në rendin e duhur kronologjik:
  A
  Traktati i Lisbonës, traktati i Romës, traktati i Mastrihtit
  B
  Traktati i Mastrihtit, traktati i Romës, traktati i Lisbonës
  C
  Traktati i Romës, traktati i Mastrihtit, traktati i Lisbonës
  D
  Traktati i Romës, traktati i Lisbonës, traktati i Mastrihtit
  10
  Në kufirin mes cilave shtete është qyteti i Shengenit, pas së cilit emërtohet zona e udhëtimit pa kontroll kufitar?
  A
  Austri, Sllovaki, Hungari
  B
  Bosnjë dhe Hercegovinë, Kosovë, Mali i Zi
  C
  Lihtenshtajn, Zvicër, Gjermani
  D
  Luksemburg, Francë, Gjermani
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo