Sa dini për kalendarin?
 • 1
  Cili është emri i zakonshëm i kalendarit në përdorim të zakonshëm në të gjitha vendet e botës?
  A
  Kalendari Julian
  B
  Kalendari Gregorian
  C
  Kalendari i Epokës së Përbashkët
  D
  Kalendari Amerikan
  2
  Në kalendarin Gregorian, cili muaj ka një ditë shtesë në një vit të brishtë?
  A
  Janari
  B
  Shkurti
  C
  Prilli
  D
  Asnjëri
  3
  Në cilin vit ndodhi reforma e kalendarit gregorian?
  A
  1
  B
  1000
  C
  1582
  D
  1776
  4
  Pse ndodhi reforma e kalendarit Gregorian?
  A
  Papa Gregori XIII ishte një astronom dhe gjeti një mënyrë për të përmirësuar kalendarin
  B
  Kalendari Julian po i dilte jashtë sinkronizimit me vitin sezonal
  C
  Britania po kërcënonte të publikonte një kalendar më të mirë (një kalendar i krijuar nga John Dee)
  D
  Tregtarët italianë ankoheshin se kalendari i vjetër ishte shumë i parregullt
 • 5
  Cili vend e fillon javën me të dielën?
  A
  ShBA
  B
  Kanadaja
  C
  Të dyja
  D
  Asnjëra
  6
  Kush e prezantoi 1 janarin si datën e fillimit të vitit?
  A
  Christopher Caulvis
  B
  Ancient Civilzations
  C
  Julius Ceaser
  D
  Astronomers
  7
  Kush e përdori për herë të parë javën më 7 ditë?
  A
  Sumerët
  B
  Hebrenjtë
  C
  Grekët
  D
  Romakët
  8
  Emrat anglisht të ditëve të javës rrjedhin nga emrat e planetëve dhe perëndive. Cili planet lidhet me të premten?
  A
  Mërkuri
  B
  Venusi
  C
  Mars
  D
  Jupiteri
 • 9
  Një kalendar hënor bazohet në?
  A
  Stinët e Tokës
  B
  Fazat e Hënës
  C
  Lëvizja e Hënës në qiellin e natës
  D
  Një sekuencë numrash ditësh
  10
  Sa javë ka një vit 365 ditë?
  A
  53
  B
  52
  C
  51
  D
  50
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo