A i dini këto fakte bazike?
 • 1
  Në muzeun e Luvrit në Paris është piktura e njohur ______nga Leonardo Da Vinçi.
  A
  The Starry Night
  B
  Van Gogh
  C
  Mona Lisa
  2
  Sushi, sashimi dhe tempura janë pjata të njohura të cilit vend?
  A
  Japonisë
  B
  Spanjës
  C
  Australisë
  3
  Veshja tradicionale e Japonisë është?
  A
  Saree
  B
  Kimono
  C
  Kebaya
  4
  Maja më e lartë e Evropës që ndodhet në Alpet Franceze është?
  A
  Everesti Himalajët Mont Blanc
  B
  Himalajët
  C
  Mont Blanc
 • 5
  Monedha e Francës është?
  A
  Rupje
  B
  Euro
  C
  Dollarë
  6
  Si quhet festivali Spanjë, në të cilin pjesëmarrësit i hedhin domate njëri-tjetrit?
  A
  Holi
  B
  Thanksgiving
  C
  La Tomatina
  7
  Luftëtarët e lashtë të Japonisë njiheshin si?
  A
  Trojanët
  B
  Samurait
  C
  Celtet
  8
  Kush është kryeqyteti i Spanjës?
  A
  Barcelona
  B
  Madridi
  C
  Libsona
 • 9
  Toyota, Honda, Sony janë kompani të njohura?
  A
  Japoneze
  B
  Kineze
  C
  Indiane
  10
  Ky vend është?
  A
  Statuja e Lirisë
  B
  Ujëvara e Niagarës
  C
  Shtëpia e Operës së Sidneit
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo