Kuiz për Ditën e Evropës
 • 1
  Cili është kuptimi i dymbëdhjetë yjeve në flamurin evropian?
  A
  Dymbëdhjetë yje sepse ishin dymbëdhjetë apostuj
  B
  Ata mbrojnë idealet e unitetit, solidaritetit dhe harmonisë mes popujve të Evropës
  C
  Numri i vendeve që ishin pjesë e BE-së kur u krijua
  D
  Rrethi i jetës
  2
  Kush ishte Robert Schuman?
  A
  Golashënuesi më i mirë francez i Kupës së Botës 1958
  B
  Presidenti francez gjatë Luftës së Dytë Botërore
  C
  Një nga Etërit Themelues të Bashkimit Evropian
  D
  Arkitekti i selisë së Komisionit Evropian në Bruksel i njohur si Ndërtesa Berlaymont
  3
  Cili ishte emri origjinal i Bashkimit Evropian?
  A
  Komuniteti Ekonomik Evropian
  B
  Shtetet e Bashkuara të Evropës
  C
  Komuniteti Evropian i Qymyrit dhe Çelikut
  D
  Shoqata Evropiane e Miqësisë
  4
  Cilat vende janë 6 anëtarët themeluese të Bashkimit Evropian?
  A
  Belgjika, Franca, Italia, Luksemburgu, Spanja, Gjermania Perëndimore
  B
  Belgjika, Danimarka, Franca, Luksemburgu, Holanda, Gjermania Perëndimore
  C
  Belgjika, Franca, Italia, Luksemburgu, Holanda, Gjermania Perëndimore
  D
  Algjeria, Austria, Franca, Suedia, Holanda, Gjermania Perëndimore
 • 5
  Cila ngjarje e rëndësishme ndodhi më 9 nëntor 1989?
  A
  George H.W. Bush u bë Presidenti i 41-të i Shteteve të Bashkuara
  B
  Rënia e Murit të Berlinit
  C
  Nicolae Ceaușescu, udhëheqësi komunist i Rumanisë u kap
  6
  Kush është kompozitori i Himnit të Evropës?
  A
  Stroma
  B
  Wolfgang Amadeus Mozart
  C
  Maurice Ravel
  D
  Ludwig von Beethoven
  7
  Sa gjuhë zyrtare ka në BE?
  A
  3
  B
  24
  C
  25
  D
  27
  8
  Si quhet strategjia për fqinjësinë evropiane?
  A
  Politika Evropiane e Fqinjësisë
  B
  Dialog me fqinjët
  C
  Më të fortë së bashku
 • 9
  Çfarë nënkupton “Erasmsu+”?
  A
  Mundësi për qytetarët e BE-së për të studiuar, trajnuar dhe fituar përvojë jashtë vendit
  B
  Mundësi për qytetarët e BE-së për të studiuar, trajnuar dhe fituar përvojë vetëm në BE
  C
  Të bësh miq në BE dhe jashtë saj
  10
  Zona Shengen, çfarë nënkupton?
  A
  Udhëtim falas në të gjitha vendet e BE-së
  B
  Duhet të udhëtoni me pasaportë për të hyrë në çdo vend të BE-së
  C
  Udhëtimi i lirë në 26 vende pa kontrolle kufitare
  D
  Mundësia për të udhëtuar në 26 vende me avion
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo