Kuiz për aktivizmin
 • 1
  Çfarë është aktivizmi?
  A
  Një veprim i ndërmarrë për t'i bërë gjërat të shkojnë ashtu siç duhet
  B
  Një veprim i ndërmarrë për të krijuar ndryshime në çështjet politike, mjedisore, ekonomike ose sociale
  C
  Një veprim që ndryshon mendjen e një personi
  D
  Një veprim i ndërmarrë që nuk krijon asnjë ndryshim
  2
  Sa vjet është mbajtur në burg Adem Demaçi?
  A
  10
  B
  18 vjet
  C
  28 vjet
  D
  32 vjet
  3
  Si quhet drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Kosovare të Rehabilitimit për Viktimat e Torturës në Kosovë?
  A
  Zana Hoxha
  B
  Luljeta Demolli
  C
  Feride Rushiti
  4
  Si quhet aktivistja e njohur kosovare në foto?
  A
  Shqipe Malushi
  B
  Igballe Rugova
  C
  Sala Ahmeti
  D
  Edi Shukriu
 • 5
  Kush e themeloi lëvizjen #MeToo?
  A
  Tarana Burke
  B
  Nadia Murad
  C
  Naomi Klein
  6
  Për çfarë u qëllua Malala Yousafzai?
  A
  Për shkak të daljes e pashoqëruar
  B
  Nuk ka pasur veshjen tradicionale
  C
  Ka shkruar një blog për të drejtat dhe edukimin e grave
  D
  Ka ecur me një burrë jo të afërt
  7
  Nga është aktivistja ambientaliste Greta Thunberg?
  A
  Britania e Madhe
  B
  Spanja
  C
  Franca
  D
  Suedia
  8
  Kur e mbajti Luther King Jr. Fjalimin e tij të famshëm “E kam një ëndërr”?
  A
  Në marshin në Washington për Punë dhe Liri
  B
  Në funeralin e presidentit Kennedy
  C
  Në ditëlindjen e tij
  D
  Në një paraqitje para Kongresit të SHBA-së
 • 9
  Sa herë u dërgua në burg Martin Luther King Jr.?
  A
  12 herë
  B
  17 herë
  C
  24 herë
  D
  29 herë
  10
  Kush e ka thënë “Bëhu ndryshimi që do të shohësh në botë”?
  A
  Mahatma Gandhi
  B
  Nelson Mandela
  C
  Martin Luther King Jr.
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo