Kuiz për telefonin
 • 1
  Kush e zbuloi telefonin?
  A
  Thomas Edison
  B
  Martin Luther King
  C
  Alexander Graham Bell
  D
  James Watt
  2
  Cilat ishin fjalët e para të folura në një telefon?
  A
  “Watson, eja këtu, dua të shoh”
  B
  "Watson, kam nevojë që ti të investigosh”
  C
  "Watson, eja shpejt. Unë mendoj se kemi pasur sukses."
  D
  "Watson, e kam bërë. Ne kemi shpikur këtë transmetues."
  3
  Watson u padit dhe fitoi të gjitha rastet e tij gjyqësore.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  4
  “Çfarë nënkupton “The line is busy” (Linja është e zënë)?
  A
  Telefoni është thyer
  B
  Telefoni është i palidhur me internet
  C
  Dikush ka telefonuar numrin gabim
  D
  Personi është duke folur me dikë
 • 5
  Kur e mbyllin telefonin (hang up) shumica e njerëzve?
  A
  Para se të bëjnë një telefonatë
  B
  Pasi ta kenë përfunduar telefonatën
  C
  Kur janë duke folur në telefon
  D
  Kur përgjigjen në telefon
  6
  Cilanga gjërat e mëposhtme mund të bëjë një ‘telemarketist’?
  A
  Bën një telefonatë në distancë
  B
  Ju pyet nëse doni të blini diçka
  C
  Ju ndihmon ta gjeni një numër
  D
  Ju ndihmon ta blini një telefon
  7
  Cili nga të mëposhtmet ishte një nga të parët që kishte një telefon në shtëpinë e tij?
  A
  J.D. Salinger
  B
  F. Scott Fitzgerald
  C
  Mark Twain
  8
  Në vitin 2014 kishte më shumë telefona në botë se sa?
  A
  Vetura
  B
  Njerëz
  C
  Shtëpi
 • 9
  Në cilin vit doli iPhone?
  A
  1998
  B
  2007
  C
  2011
  10
  Çfarë është telefonofobia?
  A
  Frika nga mesazhet
  B
  Frika për të bërë dhe për të marr telefonata
  C
  Frika kur e dëgjon telefonin duke cingëruar
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo