Sa dini për rëndësinë e gjumit?
 • 1
  Sa herë në ditë është programuar trupi juaj të ndihet i përgjumur?
  A
  Një herë
  B
  Dy herë
  C
  Katër herë
  D
  Pesë herë
  2
  Cili grup ka nevojë për 13 orë gjumë gjatë natës?
  A
  Parashkollorët
  B
  Adoleshentët
  C
  Të rriturit
  3
  Rreth gjysma e orëve tuaja të gjumit shpenzohen duke ëndërruar.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  4
  Cili nga të mëposhtmet është shkaktari më i zakonshëm i ëndrrave të këqija?
  A
  Të ngrënit para se të fleni
  B
  Pirja e tepërt e alkoolit
  C
  Stresi dhe ankthi
 • 5
  Cila nga të mëposhtmet mund të rezultojë nga mungesa e gjumit të mjaftueshëm?
  A
  Të vjellura
  B
  Shikim i mjegulluar
  C
  Temperaturë të ulët
  D
  Të gjitha
  6
  Mungesa e gjumit të mjaftueshëm mund të çojë në shtim në peshë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Çrregullimet e gjumit dhe humbja kronike e gjumit janë të lidhura me cilën nga të mëposhtmet?
  A
  Sëmundje të zemrës
  B
  Sulm në tru
  C
  Presionin e lartë të gjakut
  D
  Të gjitha
  8
  Pagjumësia konsiderohet kronike kur një person ka vështirësi të bie në gjumë ose të qëndrojë në gjumë të paktën dy netë në javë për një muaj ose më gjatë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Apnea e gjumit karakterizohet nga pauza në frymëmarrje gjatë gjumit. Sa herë në orë mund të ndodhin këto pauza?
  A
  Deri në 5 herë
  B
  Deri në 10 herë
  C
  Deri në 20 herë
  D
  Deri në 30 herë
  10
  Çfarë është melatonin?
  A
  Një hormon
  B
  Një drogë psikoaktive
  C
  Një ekstrakt nga një bimë popullore
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo