Sa dini për Covid-19?
 • 1
  Si transmetohet sëmundja koronavirus (COVID-19)?
  A
  Përmes kollitjes dhe teshtitjes
  B
  Prekni sipërfaqet e kontaminuara me virusin dhe më pas prekni fytyrën tuaj
  C
  Të dyja
  2
  Cilat janë mënyrat më të mira për t'u mbrojtur nga sëmundja e koronavirusit (COVID-19)?
  A
  Lani duart shpesh ose fërkoni duart me dezinfektues
  B
  Shmangni kontaktin e ngushtë me këdo që ka simptoma të ftohjes ose gripit
  C
  Të gjithë këto
  3
  Sa përqindje alkooli duhet të ketë dezinfektuesi i duarve për të luftuar sëmundjen e koronavirusit (COVID-19)?
  A
  60 %
  B
  40 %
  C
  50 %
  4
  Sa gjatë duhet t’i lani duart për të shmangur koronavirusin (COVID-19)?
  A
  5 sekonda
  B
  10 sekonda
  C
  20 sekonda
 • 5
  Në cilat qytete të Kosovës u paraqiten rastet e para me Covid-19?
  A
  Pejë dhe Klinë
  B
  Gjilan dhe Viti
  C
  Klinë dhe Viti
  D
  Prishtinë dhe Gjakovë
  6
  Çfarë nënkupton numri 19 te “Covid-19”?
  A
  19 variante të koronavirusit
  B
  19 simptoma të sëmundjes së koronavirusit
  C
  Kjo është pandemia e 19-të e koronavirusit
  D
  Koronavirusi dhe sëmundja që ai shkakton u identifikuan në vitin 2019
  7
  Çfarë kuptimi ka “corona” te koronavirusi?
  A
  Diellin
  B
  Kurorën
  C
  Fuqinë
  8
  Cila nga këto të mëposhtmet nuk është simptomë e zakonshme e Covid-19?
  A
  Shikimi i turbulluar
  B
  Ethe
  C
  Kolla
  D
  Lodhje e pazakontë
 • 9
  Qëndrimi larg njerëzve të tjerë kur jeni ekspozuar ndaj koronavirusit quhet:
  A
  Distancim fizik
  B
  Karantinë
  C
  Izolim
  10
  Ka më shumë se një koronavirus?
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo