Kuiz i thjeshtë për historinë botërore
 • 1
  Në cilin vit filloi Lufta e Parë Botërore?
  A
  1923
  B
  1938
  C
  1917
  D
  1914
  2
  Në cilin vend lindi Adolf Hitleri?
  A
  Francë
  B
  Gjermani
  C
  Austri
  D
  Hungari
  3
  Ku u vra John F. Kennedy?
  A
  New York
  B
  Austin
  C
  Dallas
  D
  Miami
  4
  Në cilën dekadë u zhvillua përfshirja amerikane në Luftën Koreane?
  A
  1970-at
  B
  1950-at
  C
  1920-at
  D
  1960-at
 • 5
  Shtypi i parë i suksesshëm u zhvillua nga:
  A
  Johannes Gutenberg
  B
  Benjamin Franklin
  C
  Sir Isaac Newton
  D
  Martin Luther King
  6
  Midis cilave dy shtete u zhvillua Lufta Njëqindvjeçare?
  A
  Itali dhe Spanjë
  B
  Angli dhe Gjermani
  C
  Francë dhe Angli
  D
  Spanjë dhe Francë
  7
  Në 1594, William Shakespeare u bashkua me kompaninë e këtij teatri në Londër.
  A
  Broadway
  B
  Oxford University Theatre
  C
  The Globe
  8
  Në cilin vend lindi Renesanca (Rilindja)?
  A
  Itali
  B
  Francë
  C
  Gjermani
  D
  Angli
 • 9
  Martin Luther besonte se:
  A
  Idetë e mira ishin të nevojshme për shpëtimin
  B
  Papa ishte autoriteti i vetëm fetar
  C
  Bibla nuk besohej
  D
  Shpëtimi mund të arrihet vetëm përmes besimit
  10
  Kush e ka shkruar librin “Princi”?
  A
  Leonardo Da Vinci
  B
  Machiavelli
  C
  Michelangelo
  D
  Insert Option
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo