Kuiz për Ditën e Gruas
 • 1
  Cila grua u bë e para që shkoi në hapësirë?
  A
  Valentina Tereshkova
  B
  Mae Carol Jemison
  C
  Ellen Ochoa
  D
  Kalpana Chawla
  2
  Kush ishte pilotja e parë që fluturoi përreth oqeanit Atlantik?
  A
  Eleanor Roosevelt
  B
  Helen Keller
  C
  Amelia Earhart
  3
  Cila autore u bë e njohur për shkak të ditarit të saj?
  A
  Anne Frank
  B
  Marie Curie
  C
  J.K. Rowling
  4
  Cila piktore bëri 55 auto-portrete?
  A
  Marie Tallchief
  B
  Frida Kahlo
  C
  Sacagawea
 • 5
  Cila aktiviste u arrestua për shkak se votoi në zgjedhjet presidenciale në vitin 1872?
  A
  Nëna Terezë
  B
  Harrier Tubman
  C
  Suzan B.Anthony
  6
  Cili shtet ishte i pari që i lejoi gratë të votojnë?
  A
  Kaliforni
  B
  Utah
  C
  Kolorado
  D
  Wyoming
  7
  Kur u shënua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Gruas?
  A
  1956
  B
  1977
  C
  1909
  D
  1981
  8
  Kur iu dha e drejta e votës grave?
  A
  1965
  B
  1977
  C
  1909
  D
  1981
 • 9
  Cili është slogani i UN i lansuar në vitin 2014 për të ndaluar dhunën ndaj grave?
  A
  He For SHE
  B
  Orange The World
  C
  Time’s Up
  D
  No More
  10
  Cila është tema e vitit 2023 për Ditën e Grave?
  A
  Zgjidh të Sfidosh
  B
  Inovacion dhe teknologji për barazi gjinore
  C
  Gratë në Liderisht: Të krijosh një të ardhme me barazi në botën e Covid-19
  D
  Të drejtat e grave janë të drejtat e njeriut
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo