Kuiz për Ditën e Mësuesit
 • 1
  Kur u hap Mësonjëtorja e Parë Shqipe?
  A
  7 mars 1887
  B
  7 mars 1878
  C
  7 mars 1997
  D
  7 mars 1904
  2
  Në cilin qytet u hap Mësonjëtorja e Parë Shqipe?
  A
  Elbasan
  B
  Korçë
  C
  Voskopojë
  D
  Shkodër
  3
  Kush ishte drejtori i parë i shkollës shqipe?
  A
  Pandeli Sotiri
  B
  Thanas Sina
  C
  Petro Nino Luarasi
  4
  Sa nxënës kishte fillimisht Mësonjëtorja e Parë Shqipe?
  A
  10 nxënës
  B
  25 nxënës
  C
  35 nxënës
  D
  100 nxënës
 • 5
  Si ishte mbiemri i motrave Sevasti dhe Parashqevi që kontribuan në arsmimin shqip?
  A
  Qiriazi
  B
  Qemaili
  C
  Ismaili
  6
  Kur u mbajt Kongresi i Manastirit?
  A
  Nëntor 1982
  B
  Nëntor 1912
  C
  Nëntor 1902
  D
  Nëntor 1908
  7
  Sa delegatë morën pjesë në Kongresin e Manastirit?
  A
  50
  B
  70
  C
  105
  8
  “Pat ikur mësuesi im në Turqi...”, poezia e cilit poet fillon me këtë varg?
  A
  Migjenit
  B
  Agim Vincës
  C
  Naim Frashërit
 • 9
  Kush e shkroi Abetaren e parë në gjuhën shqipe?
  A
  Naim Veqilharxhi
  B
  Shtjefën Gjeqovi
  C
  Jani Vreto
  10
  Kush është autor i kësaj thënie: “Njeriu në të njëjtën kohë është edhe nxënës edhe mësues”
  A
  Sami Frashëri
  B
  Pandeli Sotiri
  C
  Gjergj Fishta
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo