Kuiz për organizatat ndërkombëtare
 • 1
  Kjo organizatë është një aleancë ushtarake midis shteteve të ndryshme të Amerikës së Veriut dhe Evropës.
  A
  NATO
  B
  ANZUS
  C
  SEATO
  D
  OECD
  2
  Kjo organizatë, e fokusuar në politikën e naftës, bashkon disa nga prodhuesit kryesorë të naftës në botë.
  A
  IAEA
  B
  OPEC
  C
  IEA
  D
  Liga arabe
  3
  Kjo organizatë, me seli në Nju Jork, është forumi më ambicioz dhe më i njohur në botë për qeverisjen globale.
  A
  EU
  B
  OAS
  C
  Lidhja e Kombeve
  D
  UN
  4
  Kjo organizatë, me seli në Gjenevë, ka përgjegjësinë kryesore për çështjet ndërkombëtare të shëndetësisë.
  A
  WHO
  B
  WTO
  C
  ILO
  D
  UNICEF
 • 5
  Kjo marrëveshje është një marrëveshje tregtare historike e nënshkruar nga Shtetet e Bashkuara, Kanadaja dhe Meksika
  A
  Tpp
  B
  WTO
  C
  NAFTA
  D
  GATT
  6
  Kjo organizatë ndërkombëtare fokusohet në të drejtat e punëtorëve dhe çështje të tjera të lidhura me punësimin.
  A
  WTO Lidhja e Kombeve ILO UNHCR
  B
  Lidhja e Kombeve
  C
  ILO
  D
  UNHCR
  7
  Kjo organizatë ndërkombëtare, me seli në Uashington, DC, punon për të siguruar stabilitetin e ekonomisë globale.
  A
  UNICEF
  B
  UNHCR
  C
  UNDP
  D
  UNOPS
  8
  Kjo organizatë ndërkombëtare, me seli në Uashington, DC, punon për të siguruar stabilitetin e ekonomisë globale.
  A
  Banka Botërore
  B
  Second Option
  C
  GATT
  D
  IMF
 • 9
  Gjithashtu me seli në Uashington, DC, kjo organizatë synon të promovojë rritjen ekonomike dhe të ulë varfërinë në vendet në zhvillim.
  A
  Banka botërore
  B
  OAS
  C
  OSCE
  D
  UN
  10
  Kjo organizatë shërben si mbikëqyrës bërthamor në botë dhe punon për çështje më të gjera që lidhen me teknologjinë bërthamore.
  A
  IEA
  B
  IAEA
  C
  NPT
  D
  OECD
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo