Kuiz për instrumentet muzikore
 • 1
  Në traditën e orkestrës simfonike cili anëtar i saj është koncertmaestër?
  A
  Dirigjenti
  B
  Celisti
  C
  Kompozitori
  D
  Violinisti i parë
  2
  Si quhet ky instrument të foto?
  A
  Kontrabas
  B
  Korno
  C
  Klarinet
  D
  Trumpet
  3
  Cili instrument njihet si “mbretëresha e instrumenteve”?
  A
  Viola
  B
  Piano
  C
  Violina
  D
  Kitara
  4
  Cili nga instrumentet është në grupin e instrumenteve harkore?
  A
  Violonçelo
  B
  Piano
  C
  Fyelli
  D
  Trumpeta
 • 5
  Kur katër artistë bashkohen në skenë si njihen ata?
  A
  Kuartet
  B
  Duo
  C
  Trio
  6
  Sa tela i ka instrumenti i çiftelisë?
  A
  Katër tela
  B
  Dy tela
  C
  Pesë tela
  D
  Një tel
  7
  Cili instrument është më i njohuri që është luajtur që nga viti 1700?
  A
  Kitara
  B
  Piano
  C
  Violina
  D
  Saksofoni
  8
  Nga e ka origjinën pianoja?
  A
  Gjermania
  B
  Greqia
  C
  Spanja
  D
  Italia
 • 9
  10. Kush ishte mjeshtri i okarinës në Kosovë?
  10
  10. Cili është titulli i atij që drejton dhe udhëzon një orkestër ose një grup këngëtarësh?
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo