Kuiz për baletin
 • 1
  1.Kur u formua trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës?
  A
  1965
  B
  1972
  C
  2000
  D
  2004
  2
  2.Cila është shfaqja e parë e baletit shqiptar?
  A
  Mrika
  B
  Delina
  C
  Fatosi partizan
  D
  Halili dhe Hajrija
  3
  3. Kush e ka bërë muzikën e veprës “Carmen”?
  A
  Georges Bizet
  B
  Claude Debussy
  C
  Hector Berlioz
  D
  Maurice Ravel
  4
  4. Mes cilës moshë pensionohen balerinët?
  A
  45-50
  B
  35-40
  C
  55-65
  D
  25-30
 • 5
  5. Në cilin vend lindi baleti për herë të parë?
  A
  Francë
  B
  Rusi
  C
  Gjermani
  D
  Itali
  6
  6. Emri balerina nënkupton “valltare” dhe ka origjinën nga?
  A
  Frëngjishtja
  B
  Italishtja
  C
  Latinishtja
  D
  Anglishtja
  7
  7. Duhet më shumë energji për të performuar në një balet sesa për të vrapuar 18 milje.
  T
  E vërtetë
  F
  E pavërtetë
  8
  8. Në cilin shtet baleti nuk u shfaq deri në vitin 1850?
  A
  Rusi
  B
  Gjermani
  C
  Francë
  D
  Poloni
 • 9
  9. Cila është vepra më e njohur e baletit?
  A
  Romeo dhe Zhuletia
  B
  Liqeni i Mjellmave
  C
  Bukuroshja e fjetur
  10
  19. Fillimisht balerinave vajza nuk u lejohej të përfshiheshin në balet.
  T
  E vërtetë
  F
  E pavërtetë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo