Kuiz për intervistë pune
 • 1
  1.Kush është personi më i rëndësishëm për t'u përshëndetur në një mënyrë miqësore dhe respektuese?
  A
  Recepsionisti
  B
  Intervistuesi
  C
  Sekretari
  D
  Të gjithë
  2
  2.Kur ju përgjigjeni pyetjeve të intervistës, është e rëndësishme që të:
  A
  Jeni specifik
  B
  Të flisni përgjithësisht
  C
  Zgjeroni faktet për t'u dukur mirë
  D
  Merrni kontrollin e intervistës sa herë që është e mundur
  3
  3.Në çdo përgjigje që jepni në intervistë, punëdhënësi kërkon:
  A
  Si do t'i kurseni kohë
  B
  Si do t'i kurseni para
  C
  Si do ta zgjidhni problemin(et) e tyre
  D
  Të gjitha
  4
  4.E vërtetë ose e gabuar: Sigurohuni që të tregoni kërkesat tuaja për pagën gjatë intervistës së parë.
  T
  E vërtetë - sepse kjo do të zbulojë shpejt nëse kompania mund t’ua ofrojë
  F
  E gabuar - negociatat për pagë duhet të zhvillohen më vonë gjatë procesit të punësimit
 • 5
  5.Nëse një punëdhënës bën një pyetje të paligjshme, ju duhet të:
  A
  Refuzoni të përgjigjeni
  B
  Ta çoni në gjykatë
  C
  Përgjigjuni pyetjes
  D
  Përdorni gjykimin tuaj më të mirë në varësi të pyetjes dhe rrethanave
  6
  6.Çfarë duhet të bëni sapo të përfundojë intervista?
  A
  Të shkoni në shtëpi dhe të pushoni, e meritoni
  B
  Të përsëritni çdo pyetje dhe përgjigje në mendjen tuaj
  C
  Dërgoni një mesazh falënderimi të menjëhershëm
  D
  Uluni dhe prisni që oferta e punës të vijë
  7
  7. Mënyra më e mirë për tu veshur në intervistë është:
  A
  Të ndiheni rehat
  B
  Të keni kostum zyrtar
  C
  Të keni një xhaketë sportive në rast se ju duhet
  D
  Të visheni trendi
  8
  8.Cila është e vetmja gjë që nuk duhet të bëni gjatë intervistës së parë?
  A
  Negocioni pagën
  B
  Krijon afërsi me intervistuesin
  C
  Tregoni pse jeni të aftë
  D
  Ta mbyllni duke organizuar intervistën e radhës
 • 9
  9.Sa kohë i duhet normalisht intervistuesit për të përcaktuar nëse ju përshtateni mirë me kompaninë?
  A
  5 Minuta
  B
  20 Minuta
  C
  30 Minuta
  D
  Në përfundim të intervistës
  10
  10.Çfarë NUK duhet të bëni për t'u përgatitur për një intervistë?
  A
  Hulumtoni kompaninë
  B
  Mësoni shqetësimet dhe problemet e kompanisë
  C
  Praktikoni pyetjet dhe përgjigjet kryesore të intervistës
  D
  Mësoni përmendësh përgjigjet kryesore për pyetjet e intervistës
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo