E saktë apo e pasaktë?
 • 1
  Komploti i Korrikut ishte një atentat ndaj Benito Musolinit?
  T
  First Option
  F
  Second Option
  2
  Multiple Choice
  T
  First Option
  F
  Second Option
  3
  “Rinia e Hitlerit" ishte nje organizatë e krijuar nga Adolf Hiteler në vitin 1933.
  T
  First Option
  F
  Second Option
  4
  Pakti Anti-Komintern ishte një marrëveshje midis Gjermanisë, Italisë dhe Japonisë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  Bismarck ishte një avion gjerman i përdorur në Luftën e Dytë Botërore.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  6
  Marshi i vdekjes në Bataan ishte marshimi i dhunshëm i të burgosurve japonezë të luftës nga ushtria amerikane.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Pakti Molotov-Ribbentrop ishte një pakt mossulmimi midis Gjermanisë dhe Bashkimit Sovjetik.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Operacioni Husky është emri i koduar i Pushtimit Aleat të Japonisë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Gjatë Luftës së Dytë Botërore, gjermanët patën një fitore të madhe në Stalingrad.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  10
  Aushvici ishte kampi i parë i përqendrimit dhe kampi i shfarosjes i Gjermanisë naziste.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo