A e njeh këtë frut?
 • 1
  Si njihet fruti në foto?
  A
  Rrushi brazilian
  B
  Rrushi i qenit
  C
  Boronica e pemës
  2
  Rritet në Shtetet e Bashkuara, Portugali, Itali, Gjermani, Kili, Australi dhe Zelanda e Re, si quhet fruti në foto?
  A
  Kivi i egër
  B
  Kiwano
  C
  Trangulli tropikal
  3
  Të gjithë e njohin me emrin Dragon Fruit, si quhet ndryshe?
  A
  Granata e kuqe
  B
  Pitaya
  C
  Kleopatra
  4
  Si quhet fruti në foto që për shumëkë ngjason me domaten?
  A
  Domatja e egër
  B
  Tamarllio
  C
  Brokoli
 • 5
  Zakonisht përdoret për t’i parfumuar dhomat dhe sendet personale. Si quhet ky frut?
  A
  Lulja që hahet
  B
  Këmba e Dragoit
  C
  Dora e Budës
  6
  “Havjari i limonit” gjendet në:
  A
  Australi
  B
  Kinë
  C
  Ekuador
  7
  Si quhet fruti në foto?
  A
  Trumza
  B
  Hala
  C
  Xhenxhefili i egër
  8
  Ky frut ka një veti të çuditshme: Në njërën anë ka shije të jashtëzakonshme, në anën tjetër ka erën e tmerrshme.
  A
  Durian
  B
  Bananet me gjemba
  C
  Bananet e fshehura
 • 9
  Fruti në foto quhet rambutan, por çfarë do të thotë në shqip?
  A
  Flokë
  B
  Gjembaq
  C
  Gjembaqi i kuq
  10
  Çfarë shije ka bananja e kuqe?
  A
  Shijen e mjedrave
  B
  Shijen e bananes së verdhë
  C
  Shijen e dredhzës
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo