Çka është veganizmi?
 • 1
  Dieta me bazë bimore i zvogëlon mundësitë për t’u zhvilluar:
  A
  Diabeti i tipit 2
  B
  Skizofrenia
  C
  Alzheimeri
  2
  Bujqësia e kafshëve është përgjegjëse për deri në____ të shkatërrimit të pyjeve tropikale të Amazonës.
  A
  27%
  B
  52%
  C
  91%
  3
  Metabolizmi i njerëzve që ndjekin një dietë me bazë bimore djeg kalori mesatarisht_____më shpejt se metabolizmi i atyre që hanë mish për orët e para pas ngrënies.
  A
  76%
  B
  36%
  C
  16%
  4
  Termi vegan u përdor që në vitin 1940 nga:
  A
  Charles Darvini
  B
  Donald Watson
  C
  Wangari Maathai
 • 5
  Farat e selinos janë të pasura me natrium, kalium, kalcium dhe:
  A
  Hekur
  B
  Fosfor
  C
  Zink
  6
  Tri erëzat më të njohura në botë janë qimnoni, mustarda dhe;
  A
  Speci
  B
  Karrota
  C
  Gjethja e Dafinës
  7
  Sa lule të shafranit nevojiten për ta fituar 1 kg shafran?
  A
  500
  B
  75 mijë
  C
  1 milion
  8
  Pse u përdor livandoja në shekullin e 17-të?
  A
  Për t’u mbrojtur kundër murtajës
  B
  Kundër magjisë së zezë
  C
  Në gjuetinë e shtrigave
 • 9
  Nëse i ruani siç duhet erëzat e plota ose të pa bluara, mund të zgjasë deri në:
  A
  Mbi 20 vjet
  B
  10 vjet
  C
  4 vjet
  10
  Trumza rrjedh nga fjala greke Thymus që do të:
  A
  Trimëri
  B
  Besnikëri
  C
  Shëndet
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo