Sa din për arkitekturën?
 • 1
  Kush njihet si një nga arkitektët më të hershëm të njohur?
  A
  Vitruvius Pollio
  B
  Liboni
  C
  Sinan Pasha
  2
  Në cilën periudhë u ndërtua Katedralja Notre Dame?
  A
  500 – 723
  B
  1163 – 1250
  C
  1426 – 1687
  3
  Sa kolona i ka katedralaja e famshme Brasilia e projektuar nga arkitekti i famshëm Brazilian Oscar Niemyer?
  A
  16
  B
  85
  C
  123
  4
  Çfarë stili arkitekturor ka kisha Westminstër Abbey?
  A
  Gotik
  B
  Rokoko
  C
  Barok
 • 5
  Cila është kisha më e madhe gotike në Evropën Veriore?
  A
  Katedralja e Parisit
  B
  Katedralja e Kolnit
  C
  Katedralja e Spanjës
  6
  Empire State Building, në qytetin e Nju Jorkut, është projektuar nga William F. Lamb dhe është një nga shembujt më të mirë të arkitekturës:
  A
  Bauhaus
  B
  Brutaliste
  C
  Moderniste Art Deco
  7
  Cili arkitekt i famshëm e ndërtoi Kullën Big Ben?
  A
  Augustus Pugin
  B
  Adolf LOOS
  C
  Zaha Hadid
  8
  Taj Mahal u ndërtua për:
  A
  nder të dashurisë
  B
  t’i shpërblyer besimtarët
  C
  t’i dhënë fund luftës
 • 9
  Modernizmi në arkitekturë i referohet përdorimit të:
  A
  betonit dhe çelikut të armuar
  B
  betonit dhe drurit të ahut
  C
  çelikut dhe drurit
  10
  Çfarë projektoi arkitekti i famshëm I.M. Pei?
  A
  Shtëpinë mbi ujëvarë
  B
  La Sagrada familia
  C
  Luvrin e Madh
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo