Çka dini për eshtrat?
 • 1
  Sa kocka i ka njeriu në shputën e këmbës?
  A
  106
  B
  66
  C
  26
  2
  Cila është kocka më e fortë e njeriut?
  A
  Femuri
  B
  Plevisi
  C
  Patella
  3
  Ku gjendet kocka më e lehtë në trupin e njeriut?
  A
  Në veshin e mesëm
  B
  Në sy
  C
  Në hundë
  4
  Cila kockë thehet më së shpeshti te fëmijët?
  A
  Kocka e kyçit të dorës
  B
  Kapaku i gjurit
  C
  Kocka e klavikulës
 • 5
  Në cilën periudhë të jetës kockat ndalojnë së ndryshuari dendësinë e tyre?
  A
  Gjatë pubertetit
  B
  Gjatë pjekurisë
  C
  Asnjëherë
  6
  Tendinat janë bërë nga indet:
  A
  Elastike
  B
  Fijore të forta
  C
  Nervore
  7
  Pse ndodhë rakiti te fëmijët?
  A
  Nga puna e rëndë
  B
  Nga mungesa e vitaminës D/kalciumit
  C
  Nga mungesa e indeve kockore
  8
  ______është kanceri i qelizave plazmatike në palcën e eshtrave.
  A
  Mieloma e shumfishtë
  B
  Osteiti
  C
  Fraktura
 • 9
  Me çfarë emri njihet rritja e tepërt e eshtrave në fytyrë, duar dhe këmbë?
  A
  Osetoporoza
  B
  Akromegalia
  C
  Displasia fribroze
  10
  Osteoklaset janë qeliza që:
  A
  Shpërbëjnë indin e vjetër kockor
  B
  Kontrollojnë përmbajtjen e kalciumit
  C
  Ndërtojnë indin kockor
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo