Kush e fitoi nobelin në letërsi?
 • 1
  Kush e fitoi çmimin Nobel për Letërsi në vitin 2021?
  A
  Abdulrazak Gurnah
  B
  Louise Gluck
  C
  Peter Handke
  2
  Emri i tij origjinal është Robert Zimmerman. E fitoi çmimin Nobel për Letërsi në vitin 2016.
  A
  Bob Dylan
  B
  Kazuo Ishiguro
  C
  Svetlana Alexievich
  3
  E fitoi çmimin Nobel për Letërsi në vitin 2006. U njoh ndërkombëtarisht si romancier me romanin “Unë jam e kuqja”.
  A
  Doris Lessing
  B
  Harold Pinter
  C
  Orhan Pamuk
  4
  Iu dha çmimi Nobel me motivin: "për poezinë e tij, e cila është e pajisur me freski, sensualitet dhe shpikje të pasur jep një imazh çlirues të shpirtit të paepur dhe shkathtësisë së njeriut".
  A
  Jaroslav Seifert
  B
  William Golding
  C
  Claude Simon
 • 5
  E fitoi çmimin Nobel për letërsi në vitin 1982. Njihet si romanin e tij “Njëqind vjet vetmi”.
  A
  Gabriel García Márquez
  B
  Elias Canetti
  C
  Albert Camus
  6
  Kush është poeti i njohur nga Kili, që e fitoi çmimin e vitit 1971?
  A
  Pablo Neruda
  B
  Harry Martinson
  C
  Miguel Angel Asturias
  7
  Kur e mori Winston Churchill Çmimin Nobel për Letërsi?
  A
  1960
  B
  1953
  C
  1949
  8
  Hermann Hesse, ishte nobelisti i vitit 1946. Ai ishte novelist:
  A
  Gjerman
  B
  Portugez
  C
  Zviceran
 • 9
  Kush ishte i pari që e fitoi Çmimin Nobel për Letërsi?
  A
  Sully Prudhomme
  B
  Rudyard Kipling
  C
  T. S. Eliot
  10
  “Plaku dhe deti” ishte vepra e tij që la gjurmë. Ai e fitoi nobelin në letërsi në vitin 1954.
  A
  Jean Paul Sartre
  B
  Ernest Miller Hemingway
  C
  Fatos Kongoli
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo