10 pyetje për kafshët
 • 1
  Kur shfaqen njollat te dalmatët?
  A
  Pasi mbushin 1 javë
  B
  Që në lindje
  C
  Pas një muaji
  2
  Sa dhëmbë të përhershëm i kanë qentë?
  A
  18
  B
  28
  C
  42
  3
  Cilën pjesë të trupit nuk mund ta lëvizin macet?
  A
  Veshët
  B
  Nofullën
  C
  Gjuhën
  4
  Cili lloj i zogut është i vetmi i cili mund të fluturojë mbrapa?
  A
  Trumci
  B
  Kolibri
  C
  Fazani i Artë
 • 5
  Macet shpenzojnë afërsisht 30% të orëve të zgjimit duke:
  A
  U kujdesur për veten
  B
  Dëgjuar tinguj përreth
  C
  U ripërtypur
  6
  Trofalaksa është procesi i të ushqyerit midis milingonave përmes:
  A
  Antenave në kokë
  B
  Ndarjeve të trupit
  C
  Stomakut të dytë
  7
  Sa është numri i lindjeve të një lakuriqi nate gjatë një viti?
  A
  15
  B
  9
  C
  1
  8
  Përmbajtja natyrale antiseptike e pështymës së ______i parandalon infeksionet në plagë.
  A
  Tigrit të Bengalit
  B
  Maceve shtëpiake
  C
  Qenëve dalmatë
 • 9
  Cila është e vetmja specie në tokë që han mish dhe bimë?
  A
  Lakuriqi i natës
  B
  Ariu i murrmë
  C
  Gjirafa
  10
  Gunga e deves mund të ruajë rreth_____ yndyrë.
  A
  150 kg
  B
  80 kg
  C
  30 kg
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo