Çka din për përkthimin?
 • 1
  Cili besohet të jetë përkthimi i parë në histori?
  A
  Epi i Gilgameshit
  B
  Dhjata e Vjetër
  C
  Dhjata e Re
  2
  Cili është libri më i përkthyer në botë?
  A
  Bibla
  B
  Kurani
  C
  “Idioti” nga Dostojevski
  3
  Kush njihet si përkthyesi i parë zyrtar?
  A
  Konstancë Garnet
  B
  Shën Jeronimi
  C
  Gregori Rebasa
  4
  Cili përkthyes profan u burgos për shkelje të mesazhit origjinal të librit të shenjtë?
  A
  Etienne Dolet
  B
  Steohen Mitchell
  C
  Fray Luis de Leon
 • 5
  Shkolla e perkthyesve Toledo ishte shkolla e parë për përkthyes dhe qëndra kryesore në Evropë. Në cilin shekull u hap?
  A
  5
  B
  12-të
  C
  18-të
  6
  Nga cila gjuhë u përkthyen veprat filozofike dhe shkencore në shkollën e Toledos?
  A
  Arabishtja klasike
  B
  Greqishtja e Vjetër
  C
  Latine
  7
  Cila ngjarje ia dha shtysën më të madhe të përkthimit?
  A
  Zbulimi i rrymës elektrike
  B
  Shpikja e shtypshkronjës
  C
  Laiciteti i shkollave
  8
  Në cilin shtet filloi përshtatja gjatë përkthimit me moton “çdo gjë duhet të jetë e kuptueshme”?
  A
  Arabi
  B
  Itali
  C
  Francë
 • 9
  Shekulli i njëzetë ishte shpërthimi i ekopës së përkthimit për shkak të:
  A
  Zhvillimit të teknologjisë
  B
  Globalizmit
  C
  Dy luftërave botërore
  10
  Për çka u bë e famshme Constance Garnett?
  A
  Për përkthimet e letërsisë ruse
  B
  Për përkthimin modern të Iliadës dhe Odisesë
  C
  Për përkthimin e Kongolit dhe Kadaresë në 10 gjuhë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo