Çka dini për turizmin?
 • 1
  Fluturimi e ndryshon shqisën e shijes dhe nuhatjes.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  2
  Kush ishte operatori turistik më i vjetër në botë?
  A
  Boeing 777
  B
  Thomas Cook
  C
  Pegasus
  3
  Një nga hotelet më të shtrenjë në botë është Empathy Suite Sky Villa në Palms Casino Resort në Vegas. Çmimet fillojnë prej:
  A
  20 mijë dollarë për një natë
  B
  100 mijë dollarë për një natë
  C
  500 mijë dollarë për një natë
  4
  Cili është artikulli më i zakonshëm që harrohet në dhomat e hoteleve?
  A
  Brusha e dhëmbëve
  B
  Karikuesi i telefonit
  C
  Pasta e dhëmbëve
 • 5
  Trenat e ______ transportojnë afërsisht 23 milionë pasagjerë në ditë.
  A
  Indisë
  B
  Brazilit
  C
  Kanadasë
  6
  Treni me plumb Maglev në ____ është më i shpejti në botë.
  A
  Kinë
  B
  Nju - Jork
  C
  Japoni
  7
  Kanadaja ka mbi 2 milionë:
  A
  Liqene
  B
  Hotele
  C
  Ishuj
  8
  Nëse shkoni në San Francisko e keni të ndaluar me ligj:
  A
  T’i ushqeni shpezët
  B
  Të hani çamçakëz
  C
  Të hani rrugës
 • 9
  Qindarkën në shatërvanin Trevi të Romës duhet ta hidhni me dorën e:
  T
  Majtë
  F
  Djathtë
  10
  Ka një gabim shtypi në:
  A
  Hyrje të “Golden Gate Park” në San Francisko
  B
  Hollin e madh të Hagia Sophias
  C
  Kambanën e famshme Liberty në Filadelfia
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo