A i njeh shkencëtarët?
 • 1
  Kush e prezantoi për herë të parë shenjën e barazimit në matematikë?
  A
  Robert Recorde
  B
  Johannes Widmann
  C
  Johann Rahn
  2
  Çfarë shpiku Ambrose Fleming?
  A
  Numrat perëndimor modern
  B
  Penicilinën
  C
  Diodën termionike
  3
  Teoria e______e dritës ishte baza e perspektivës artistike, metodave astronomike dhe metodave të lundrimit për më shumë se dy mijë vjet.
  A
  Eratostenit
  B
  Euklidit
  C
  Aristotelit
  4
  Kush njihet si themeluesi i shkencës së gjenetikës?
  A
  Gregor Mendel
  B
  Dimitri Mendeleev
  C
  Franz Mesmer
 • 5
  Çfarë zbuloi shkencëtarja Gertrude Elion?
  A
  Kodin Mors
  B
  Barnat për trajtimin e leukimisë dhe herpesit
  C
  Se yjet janë pothuajse tërësisht hidrogjen dhe helium
  6
  Kush e zbuloi bërthamën e brendshme të fortë të planetit?
  A
  Inge Lehmann
  B
  Robert Hooke
  C
  JJ Thomson
  7
  Kush ishte personi i parë në histori që pranoi se planeti ynë është i lirë në hapësirë dhe nuk ka nevojë të ulet mbi diçka?
  A
  Anaksimandri
  B
  Mary Anning
  C
  Arkimendi
  8
  Kush është shkencëtari i parë që e kuptoi se elementet mund të ekzistojnë në formën e molekulave dhe jo si atome individuale?
  A
  Francis Bacon
  B
  Niels Bohr
  C
  Amedeo Avogadro
 • 9
  Çfarë meritash ka Brahmagupta në botën shkencore?
  A
  Vendosi zeron si numër
  B
  Zbuloi ceziumin
  C
  Mati orbitën e Marsit
  10
  Kush ishte shkencëtarja që prentendonte të ishte burrë dhe e zhvilloi teorinë e elasticitetit?
  A
  Rosalind Franklin
  B
  Sophie Germain
  C
  Cecilia Payne-Gapischkin
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo