Sa ke njohuri në anatomi?
 • 1
  Sa qeliza i prodhon trupi çdo sekond?
  A
  35 miliardë
  B
  25 milionë
  C
  900 mijë
  2
  Sa është gjatësia e rrjetit të enëve të gjakut, venave dhe kapilarëve të trupit të njeriut?
  A
  96,560 km
  B
  43, 123 km
  C
  2964 km
  3
  A luajnë rol edhe mëlçia dhe pankreasi në sistemin tretës?
  T
  Po, prodhojnë lëngje tretëse
  F
  Jo, nuk bëjnë fare pjesë
  4
  Çfarë funksioni kanë qelizat e bardha të gjakut?
  A
  I tretin karbohidratet
  B
  I pastrojnë muret e enëve të gjakut
  C
  E luftojnë infeksionin
 • 5
  Frymëmarrja hyn në pjesën e:
  T
  Veprimeve të pavullnetshme
  F
  Veprimeve të vullnetshme
  6
  ______përfshin trurin dhe palcën kurrizore.
  T
  Sistemi nervor qendror
  F
  Sistemi nervor periferik
  7
  Muskuli skeletor gjendet brenda organeve dhe ndihmon në lëvizjen e substancave nëpër organe.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  A konsiderohen kocka edhe dhëmbët?
  T
  Po
  F
  Jo
 • 9
  Çka përfshin sistemi integral?
  A
  Veshkat dhe uretrën
  B
  Flokët dhe thonjtë
  C
  Trurin dhe Palcën kockore
  10
  Prej cilit muaj në embrion zhvillohen gjurmët e gishtrinjëve?
  A
  Pas tremujorit të parë
  B
  Pas tremujorit të dytë
  C
  Në tremujorin e tretë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo